"ειδήσεις, ταξίδια, Ελλάδα, νησιά, μυστήριο, ιστορία, διακοπές, παραλίες" @ Θεούλης: Nova Makedonija?

Jan 26, 2018

Nova Makedonija?



*Αν ο όρος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είχε copyright, αυτό θα ήταν Ελληνικό.
*Γεωγραφικά, η περιοχή των Σκοπίων είναι τμήμα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
*Εθνολογικά οι Σλάβοι και Αλβανοί κάτοικοι της περιοχής των Σκοπίων δεν μπορούν να λέγονται Μακεδόνες, αφού οι Μακεδόνες είναι Έλληνες. Γεωγραφικά όμως μπορούν. [Κάτι σαν τους Τούρκοκρητικούς, πριν την ανταλλαγή πληθυσμών].



*Η συγκεκριμένη επαρχία της πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβίας ονομαζόταν πριν το 1945 Vardarska, που σημαίνει η χώρα του ποταμού Βαρδάρη [Αξιός].
*Την στιγμή που ο Στρατηγός Τίτο μετονόμαζε την Vardarska ως Makedonija, οι Έλληνες ήδη σφάζονταν μεταξύ τους για το μπλοκ [Αμερικανικό ή Σοβιετικό] στο οποίο θα έπρεπε να ανήκουν. Ένας ολέθριος Εμφύλιος Πόλεμος και συνάμα μάταιος, αφού η υφήλιος είχε ήδη χωριστεί σε ζώνες επιρροής στην Γιάλτα από τους Στάλιν, Ρούσβελτ & Τσώρτσιλ.
*Για 46 χρόνια [1945-1991] η Ελλάς γειτνίαζε με την Μακεδονία, Γιουγκοσλαβικό ομόσπονδο κρατίδιο, χωρίς κανείς να αντιδρά έμπρακτα και να προβάλει την οιαδήποτε αντίρρηση. Μάλιστα σε ελληνικούς χάρτες της εποχής και σε σχολικά εγχειρίδια, εμείς οι ίδιοι αποδεχόμαστε και αναφέρουμε την βόρεια αυτή επαρχία ως Μακεδονία.
*Το 1991 η Ελλάς συνυπαγράφει στην διάλυση της Γιουγκασλαβίας.
*Το 1991 η Ελλάς εν μία νυκτί, συνειδητοποιεί "έκπληκτη" ότι το νεοσύστατο κρατίδιο στα βόρεια σύνορά της ονομάζεται ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Η απειλή όσο και η έκπληξη είναι τεράστια! Άλλο ένα εθνικό θέμα προστίθεται στην ατζέντα μας, το Σκοπιανό. Ξεχνάμε τα δεδικασμένα 46 ετών και ξεκινάμε ανένδοτο με συλλαλητήρια και λοιπές γνωστές αντιδράσεις.
*Το 1992 απορρίπτουμε εμείς οι ίδιοι την καλύτερη δυνατή ονομασία για το νέο κράτος, "ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", ονομασία που ήταν έτοιμοι να αποδεκτούν οι συμπαθείς κατά τα λοιπά γειτονές μας.
*Το 1993, μία κυβέρνηση πέφτει με πρόφαση το "Σκοπιανό" ζήτημα, και αφού αυτό έχει γίνει προϊόν μικροκομματικής εκμετάλλευσης στο έπακρο.
*Το 1995 αναγνωρίζουμε το συγκεκριμένο κρατίδιο με ονομασία που εμπεριέχει τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ [ΠΓΔΜ], κοροιδεύοντας εαυτόν ουσιαστικά. Τα επόμενα 13 χρόνια, μέχρι και σήμερα δηλαδή, η Ελλάς γίνεται ο Νο. 1 οικονομικός επενδυτής στα Σκόπια. Και μόνο αυτό, με στείρο τρόπο. Φοβούμενοι το όποιο πολιτικό κόστος δεν κάνουμε απολύτως τίποτα, καλυμμένοι πίσω από το υποκριτικό ΠΓΔΜ/FYROM, την στιγμή που τουλάχιστον 120+ κράτη έχουν αναγνωρίσει την γείτονα απλά ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
*2008. Κόμματα και πολιτικοί συνεχίζουν να επιχειρηματολογούν χωρίς αιδώ. Στα Βαλκάνια υπάρχει το Κόσοβο με ότι αυτό συνεπάγεται...
*2018. Ο κόσμος τριγύρω μας έχει αλλάξει δραματικα. Κανεις δεν είναι σίγουρος πια για το τι ειναι αλήθεια, τι ψεμα, τι προπαγάνδα, πότε θα ξεσπασει κάτι μεγάλο...

ΣΣ1: GORNA MAKEDONIJA = ΆΝΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΣΣ2: Ο γραφων είναι ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ.

3 comments:

  1. Hello, I enjoy reading through your article. I wanted to write a little comment to support you.

    ReplyDelete

  2. Μακεδονία,
    Μακ, από το Μάκος (μήκος σωστά) Ε = επέκταση (κατ επέκταση) Δονία = Γης που δονείτε, στην πρωκείνμένη περίπτωση, πρόκειται περί της μεγαλύτερης σε έκταση ακτογραμής της Ελλάδος που είναι που αλλού? στην Βόρια Ελλάδα Η ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ
    Ακτογραμής διότι, Δωνείται συνεχώς από τα ισχυρά κύματα της θάλασσας που με ορμή σπάζουν στα βράχια
    Από το Δόνησης και ο Δουνιάς (Ντουνιάς)

    ReplyDelete
  3. Φίλιππος
    Φίλιππος (φιλώ+ίππος) ο αγαπών τους ίππους…..έτσι μάθαμε αλλά είναι λάθος ΜΕΓΑ.
    Εάν το Ίππος σημαίνει το άλογο …. τότε, θα έχουμε τις ακόλουθες ακατάλληλες σημασίες για τα παρακάτω όνοματα αντίστοιχα:
    Ύπαρχος = ο ΑΡΧΟΝ των Ίππων
    Καλιππος = ο κάλλιστος Ίππος
    Ξανθιππος = ο ξανθός Ίππος
    Λεύκιππος = ο λευκός Ίππος
    Χρύσιππος = ο χρυσός Ίππος

    ΊΠΠΟΣ = φυσική δύναμη Για’αυτό μετράμε την μηχανή με Ιπποδύναμη (Ίππους)
    Ιπποπόταμος δεν εννωει ο Ίππος του ποταμού, αλλά το ζώο του ποταμού με υπερβολική δύναμη
    Το άλογο ούτε Ιπππος είναι το όνομα του ούτε άλογο
    Φορχο το λένε
    Από φορχος οι Εγλεζοι λένε αναγραματισμένα HORSE και εμείς σωστά λέμε FORHADA Φοράδα
    Αρχaiο όνομα Φίλων + Ίππος (δύναμη) = Φίλ-ιππος

    ReplyDelete