"ειδήσεις, ταξίδια, Ελλάδα, νησιά, μυστήριο, ιστορία, διακοπές, παραλίες" @ Θεούλης: ΠΕΡΙ ΠΑΣΟΚ

Oct 14, 2007

ΠΕΡΙ ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ φλεγεται
Το ΠΑΣΟΚ μοιαζει σιγουρα να μην εχει συνελθει απο τις πολλαπλες εκλογικες του ηττες. Τα σχετικα ερωτηματα αρκετα και αναπαντητα. Μεριδα του κομματος παρουσιαζεται να μην μπορει να αποδεχθει την πραγματικοτητα. Εθελοτυφλουν προσκολλημενοι στο κυβερνητικο τους παρελθον και αναστεναζουν "παλι με χρονια με καιρους, παλι δικα μας θα'ναι". Ο μαρμαρωμενος Ανδρεας ομως σιγουρα δεν μπορει να ξαναζωντανεψει μεσω του γιου του Γιωργου.



Οπως και ο εκφραστης της Μεγαλης Ιδεας, Ελευθεριος Βενιζελος, που ουδεμια σχεση εχει με τον συνωνοματο (;) του Ευαγγελο.
Για πολλοστη φορα λοιπον η αναμετρηση δυο μονομαχων λαμβανει χαρακτηριστικα σημειολογιας, ανοητης κοντρας, συνωμοσιολογιας και χαρακωματων, ξεφευγοντας περιτεχνα απο την ουσια: ειναι και οι δυο ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ! Ειναι ΛΙΓΟΙ για να
εκφρασουν ενα εν δυναμει 50% των Ελληνων! Θα μπορουσε καποιος να τους παρομοιασει με δυο ανεπαρκεις και τσαρλατανους γιατρους ετοιμους να εγχειρησουν τον Μεγαλο Ασθενη... Το ΠΑΣΟΚ.
Το κομμα της Αξιωματικης Αντιπολιτευσης νοσει. Χρονια τωρα. Ισως αξιζει να εξετασουμε το ιστορικο του ασθενους. Το Πανελληνιο Σοσιαλιστικο Κινημα γεννηθηκε εντος του αντιδικτατορικου αγωνα, μεσα σε ενα ευρυτερο ψυχροπολεμικο περιβαλλον. Αγωνιστηκε, ενωσε και εδωσε για πρωτη φορα φωνη και εξουσια σε μεγαλη μεριδα των Ελληνων. Καταφερε να ακουσει και να εκφρασει τη Θεληση του Ελληνικου Λαου. 33 χρονια μετα, το κινημα αυτο δεν ειναι πλεον Σοσιαλιστικο, παρ' ολο που ετσι ονομαζεται. Η ιδρυτικη διακηρυξη του κινηματος αυτου, ειναι πλεον ενα ιστορικο εγγραφο και οχι οδηγος για το μελλον. Η πορεια αρκετων στελεχων του κινηματος δεν ειναι συνεπης εκ του αποτελεσματος. Η σχεση λογων και πραξεων ειναι επελπιστικα ανιση.
Στην Ελλαδα η Κεντρο-Αριστερα ειναι αναγκη. Την χρεαζομαστε ΟΛΟΙ, σε οποιον χωρο και να ανηκουμε. Οχι κατ' ονομα ομως. Ο Λαος μιλησε και μιλαει ακομα. Ειπε "...προχωρα, αλλαξε τα ολα!" ΟΛΑ! Το ΠΑΣΟΚ ετσι οπως ειναι δεν μπορει πλεον. Ουτε λιφτινγκ πρεπει να γινουν ουτε ταριχευσεις. Δεν αξιζουν ΗΜΙΜΕΤΡΑ στους Ελληνες. Ας ξεπερασουμε την φαυλη νοοτροπια " ΤΟ ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ ΒΕΛΤΙΣΤΟΝ". Ας περασουμε απο την προσπαθεια για μη χειροτερα, στον ΑΓΩΝΑ για τα καλυτερα. Τα καλυτερα που μπορουν να ερθουν. Αρκει να τα στοχοποιησουμε και να παλεψουμε γι 'αυτα.

No comments:

Post a Comment