"ειδήσεις, ταξίδια, Ελλάδα, νησιά, μυστήριο, ιστορία, διακοπές, παραλίες" @ Θεούλης: Η ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ

Dec 9, 2007

Η ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ

Η Αθηνα και η αποκεντρωση... Δυο λεξεις γνωριμες, αλλα εκ διαμετρου αντιθετες. Μεχρι τωρα τουλαχιστον! Ενδεχεται καποιοι εγκεφαλοι να στροφαραν λιγο περισσοτερο και να συνειδητοποιησαν οτι ο μεγαλος ασθενης, το κεντρο της Αθηνας, μετα απο τα απανωτα εγκεφαλικα, το χρονιο εμφραγμα, την επιβεβαιωμενη μαλακυνση, τα καλπαζοντα καρκινωματα και το υποβοσκον Αλτσχαϊμερ.... τελικα απεβιωσε! Σε τετοιες περιπτωσεις, στο εξωτερικο απανταται το φαινομενο της καυσης του νεκρου. Στην Ελλαδα κατι τετοιο δεν μπορει ακομα να εφαρμοστει, με εξαιρεση το προαναφερθεν ιστορικο κεντρο, το οποιο καιγεται αβιαστα και σιγουρα οχι εφαπαξ...!



Οπως και να'χει, η Αθηνα οφειλει να αναγεννηθει απο τις σταχτες της. Το οφειλει σε μας, το οφειλει σε ολα αυτα που πρεσβευει το ονομα "Αθηνα". Προς αυτη την κατευθυνση λοιπον φαινεται να κινουνται και καποιοι ιθυνοντες, ξεκινοντας μια διαδικασια αποκεντρωσης, που ευχομαστε να προχωρησει οργανωμενα και ορθολογικα. Η αρχη εγινε με το υπουργειο παιδειας, που εφυγε επιτελους απο την Μητροπολεως, και ακολουθουν το υπουργειο Οικονομιας, με προορισμο το Χαλανδρι και υπηρεσιες του υπουργειου Αιγαιου, που απο την Φιλελληνων μεταφερονται στο υπουργειο Ναυτιλιας στον Πειραια. Οι κινησεις αυτες σε συνδυασμο με την δημιουργια της Νεας Εθνικης Λυρικης Σκηνης και της Εθνικης Βιβλιοθηκης στο Δελτα Φαληρου, αλλα και τις σκεψεις για δημιουργια ενος νεου Κοινοβουλιου στον ιδιο χωρο, αναμενεται να αλλαξουν ριζικα την εικονα και την πραγματικοτητα του κεντρου της Αθηνας. Χιλιαδες εργαζομενοι σε υπουργεια και υπηρεσιες δεν θα κατακλυζουν πλεον το κεντρο, οπως και οι δεκαδες χιλιαδες ταλαιπωροι που αναγκαζονται να τα επισκεπτονται για διαφορες υποθεσεις, παρεα με τα Ι.Χ. τους.
Ολοι εμεις οι πολιτες πρεπει να πιεζουμε προς την κατευθυνση της ορθολογικης και με σχεδιο Αποκεντρωσης, απαιτωντας την ποιοτητα ζωης που μας αξιζει.

No comments:

Post a Comment