"ειδήσεις, ταξίδια, Ελλάδα, νησιά, μυστήριο, ιστορία, διακοπές, παραλίες" @ Θεούλης: Μα τον Τουτατίς....

Jan 26, 2008

Μα τον Τουτατίς....

. . . θα μας πέσει ο ουρανός στο ΚΕΦΑΛΙ !

ΑΚΟΥΣΑΤΕ - ΑΚΟΥΣΑΤΕ

Θυμάστε μια ταινία με τον τίτλο ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ; Έχετε ακούσει ιστορίες τύπου x-files σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει 1 πιθανότητα στις 45.000 να προσκρούσει στην γή ο αστεροειδής ονόματι Apophis, στις 13 Απριλίου 2036....;
ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ


Κάποιοι ισχυρίζονται ότι άν γνωρίζεις κάτι, το φοβάσαι λιγότερο ή και καθόλου. Έτσι, ο πάνσοφος δημιουργός [?] μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά ένα φαινόμενο που ίσως καταστεί μοιραίο στο μέλλον. Το πέρασμα του αστεροειδή 2007 TU24 πάνω από τα κεφάλια μας.

Στο ερώτημα "Και τι (να) κάνουμε τώρα;" ο Από Μηχανής Θεός απαντά:

i. Κλείνουμε την τηλεόραση και την πετάμε απ' το μπαλκόνι ή στον φωταγωγό [όπου βολεύει τον καθένα], ξεχνόντας μετά βδελυγμίας οτιδήποτε συνδέεται με τις σιχαμερές, εμετικές λέξεις ζαχόπουλος, dvd, μουρουνέλαιο, κουνουπίδι κλπ.
ii. Αλλάζουμε θέση στον καναπέ μας. Πλέον πρέπει να κοιτάει προς το παράθυρο. Αν η εκ του παραθύρου θέα βλέπει την μπουγάδα της γειτόνισσας ή τον ακάλυπτο, τότε ο καναπές θα πρέπει ευσπευσμένα να μεταφερθεί στην ταράτσα. [χαλάλι το κρύο, τσιτώνει το δέρμα και σκοτώνει τα μικρόβια]
iii. Σπεύδουμε στο πλησιέστερο γιουσουρούμ της περιοχής μας (πανηγύρι έστω) και προμηθευόμεθα κυάλια, τηλεφακούς, αστρολάβους, τηλεσκόπια κλπ. Προτιμάμε ως πωλητές τους Ρωσοπόντιους επειδή το εμπόρευμα είναι της παλιάς καλής εποχής του Ψυχρού πολέμου. Ο επιμένων Σοβιετικά, και προς θεού όχι Κινέζικα! [σκάνε στην μούρη οι συσκευές και που λεφτά για μεταμόσχευση προσώπου;]
iv. Είμαστε σχεδόν έτοιμοι. Δεν έχουμε παρά να βουλιάξουμε στον καναπέ, παρέα με ποπ-κορν, nachos, doritos, παστουρμά και λίγο κοκορετσάκι και να περιμένουμε την ατραξιόν την ερχόμενη Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2008, στις 07:33 ώρα Ελλάδος!

Πέρα από την πλάκα, θα πω τα εξής. Όποιος αποδέχεται ότι η πανσέληνος επιδρά πέρα από τα φαινόμενα σχετικά με τις υδάτινες επιφάνειες της γης [παλίρροια], και στην συμπεριφορά/ψυχολογία των ανθρώπων και των ζώων, όποιος παρατηρεί ότι τα ζώα προαισθάνονται φυσικά φαινόμενα και καταστροφές [σεισμοί, ηφαίστεια] και λόγω αυτού λειτουργούν αλλόκοτα, τέλος όποιος έχει υπόψιν του ότι οι εκρήξεις του μάγματος στην επιφάνεια του Ηλίου είναι ικανές μέσω της ενέργειας που εκλύεται να επηρεάσουν τον πλανήτη μας, το κλίμα του, τα όντα που τον κατοικούν... τότε θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο της έλευσης του αστεροειδούς και το πέρασμά του από την γη, με τον δέοντα σεβασμό και προσοχή! Για όσα συμβαίνουν ήδη, για όσα μελλούμενα έρχονται, για τις πολλές αλλαγές, για τις συγκυρίες, για μας, για την ψυχολογία μας, για τα συναισθήματά μας.... Για το ΜΕΛΛΟΝ, που θα το φτιάξουμε καλύτερο!

Και επειδή η ΖΩΗ είναι μικρή
για να είναι βαρετή / θλιβερή / περίπλοκη

Το ρίχνουμε και λίγο ΕΞΩ και περνάμε ΚΑΛΑ [είτε με αλκοόλ, είτε χωρίς]

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΜΑΣ, μα τον ΤΟΥΤΑΤΙΣ*...!

ΣΣ: Τεουτάτες ή Τουτάτης, θεός της Κελτικής-Γαλατικής μυθολογίας. Ο Ιούλιος Καίσαρας τον θεωρούσε αντίστοιχο των Άρη, Απόλλωνα και Ερμή. Προέρχεται από τη ρίζα τούτα, που σημαίνει "λαός", ήταν ο "πατέρας του λαού". Θεωρείτο ο εθνικός θεός των Γαλατών και ήταν ταυτόχρονα ο πρόγονος και νομοθέτης τους αλλά και ο φρουρός, ο διαιτητής και ο υπερασπιστής των φυλών τους. Αναφέρεται συχνά στα κόμιξ, εκ στόματος Αστερίξ και Οβελίξ.

24 comments:

  1. Asteroid rast knapp an der Erde vorbei
    Erschienen am 25. Januar 2008
    Asteroid TU24 schrammt an der Erde vorbei (Quelle: NASA)
    Asteroid TU24 schrammt an der Erde vorbei (Quelle: NASA) Vergrössern
    Ein hunderte Meter großer Asteroid rast am Dienstagmorgen nah an der Erde vorbei. Nach Angaben der US-Raumfahrtagentur NASA nähert sich der Gesteinsbrocken unserem Planeten bis auf 537.500 Kilometer. Das entspricht der 1,3fachen Mondentfernung. Es gebe keinen Grund zur Beunruhigung, sagte der Manager des NASA-Programms für erdnahe Objekte, Don Yeomans, am Donnerstag in Pasadena. Ein Einschlag des Asteroiden sei jetzt und in absehbarer Zukunft ausgeschlossen.

    Κανενας κινδυνος λοιπον και επισημα!Αυτο προκυπτει απο τα παραπανω!
    Συμφωνω ομως σε ενα:Η Ζωη μας ειναι τοσο λιγη,για να την ξοδεουμε πινοντας κακης ποιοτητας κρασι!

    η; οπως το λεμε εμεις εδω:
    Das Leben ist zu kurz um schlechten Wein zu trinken!!
    Καλημερες!

    ReplyDelete
  2. τς τς τς, γαμώτο! Μόλις κατάφερες να σαμποτάρεις την αγωνιώδη μου προσπάθεια να προκαλέσω κύμματα πανικού και αλλοφροσύνης...!
    Ίσως σε συγχωρέσω κάποτε!

    Συμφωνώ με το κρασί απόλυτα! Γι' αυτό κάνε τα κουμάντα σου και στείλε καμιά παρτίδα εκλεκτό Glühwein να πίνουμε στην υγειά σου...!

    ReplyDelete
  3. Τωρα θα ακουσεις ..τα χειροτερα!
    Ειναι ιεροσυλια να συγκαταλεγεις το Glühwein στα κρασια!Οτι το χειροτερον!Αντε να πιω για το εθιμο ενα ποτηρακι με μπολικη κανελα εκει γυρω στα Χριστουγεννα που συνηθιζεται στις υπαιθριες αγορες,κι οταν το θερμομετρο δειχνει κατι μειον 15 γκραντ! Αλλοιως ..ουτε με σφαιρες!Φιλε μου, χωρις υπερβολη,μπορω να σου στειλω πολυ καλο κοκκινο κρασι Ισπανικο τυπου Rioja!Ειναι σχεδον η αποκλειστικη μου συντροφια!Και αυτο στην χωρα..της μπυρας!
    Καλημερες και περιμενω διευθυνση!
    Πριν μας πεσει ο ουρανος..στο κεφαλι!

    ReplyDelete
  4. Χμμμ... Μετά από μια συζήτηση που είχαμε περί BND & UÇK (!), επέτρεψέ μου να είμαι κάπως διστακτικός... Χαίρομαι που είσαι πλήρως καταρτισμένος πάντως. Την συγκεκριμένη ποικιλία δεν νομίζω ότι την έχω γευτεί, αλλά αν είναι συγγενική με μία αργεντίνικη που είχα δοκιμάσει, τότε είμαστε σε πολύ καλό δρόμο..

    ReplyDelete
  5. i.Μα αν κλείσω την TV δεν θα ακούω Πάνια και je t'aime!!!!
    ii. Νάξερες τι βρωμόκρυο κάνει στην ταράτσα μου και πόσο ψηλά είναι...Καμιά άλλη λύση πιο βολική δεν υπάρχει?
    iii. Διαθέτω φακό και σφυρίχτρα από τους τελευταίους σεισμούς. Αγαπώ εκτός από το κοκορέτσι και τα πατατάκια Τsakiris... Δεν αρκούν εεε??
    Μα τη βραδιά τση Τρίτης
    θε να τη βγάλουμε με κρασί τση Κρήτης. Τι κι αν ο ουρανός μας μας πέσει στο κεφάλι?
    Εμάς θε να χαιρόμαστε του κεφιού μας την παραζάλη....
    Καλό απόγευμα ...Θεέ....
    Εδώ Πανσέληνη....

    ReplyDelete
  6. Αααα είχες κέφια εσύ προχτές και ξέφυγες! :PPPPPP

    (έτσι έτσι να μη νιώθω μόνος μου με τις αιγυπτιακές παπαριές)

    ReplyDelete
  7. Dyosmaraki,
    i. βας βας..
    ii. σκαρφαλωμένη σε δέντρο ψηλό, ντυμένη σαν κρεμμύδι και καλυμένη με προβιά δασύτριχου αμνοεριφίου
    iii. εγκρίνω κρασί, αλλά θα γίνει το πρωί, οπότε ίσως πέσει και καμιά απόλυση εκείνη την ημέρα..

    Δεν ξέρω αν παρακολούθησες αυτές τις ημέρες το φεγγάρι, αλλά είχε μια πολύ παράξενη γοητεία.. Έβγαζε έναν όμορφο ακαταμάχητο κίνδυνο..
    Και συ Πανσέληνη.. Λες;

    ReplyDelete
  8. Αγαπητέ Εκιχαόν.... χμμμ...
    κεφια-κεφια!!! ;)

    ReplyDelete
  9. Καλά να είναι ο ουρανός.Φαντάσου να είναι κατασκοπευτικός δορυφόρος made in USA, που διαβάζω οτι κινείται ανεξέλεγκτα.(Τελικά αυτοί οι άνθρωποι κάτι σωστό δεν μπορούν να κάνουν;Εχουμε τον νού μας στις επίγειες μακακίες τους θα πρέπει να ανησυχούμε και για τις διαστημικές;)Aβε Καίσαρα!!

    ReplyDelete
  10. Διάβασα πολύ προσεκτικά το κείμενο της ανάρτησής σου και έχω να παρατηρήσω τα εξής:

    1. Αυτοί είναι το αριστοτεχνικό χιούμορ, η καυστική ειρωνεία που απλώς σε κάνει να χαμογελάς και να κοιτάς τα έσω και να λες μήπως και... α μπα!

    2. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ διέκρινα τον Από Μηχανής Θεό σε δικές του στιγμές... όλες οι εικόνες ζωντανές (επικοινωνία επιτευχθείς), καλό είναι να είμαστε περιγραφική, όταν η διήγηση είναι τόσο σαφής με μία μοναδικότητα τακτικής συνέπειας στο λόγο και με τον λόγο να αναφέρεται σε τρίτο πρόσωπο.

    3. Τα φαινόμενα αυτά τα εξετάζουν ειδικοί κατά καιρούς μας προμηθεύουν με απόψεις... διότι τα φαινόμενα αυτά συμβαίνουν κάθε μέρα και είναι ορατά πολλή αργότερα στο :}

    4. Περί λοιπών, φεγγαροαστεροαυτόφωτων έμψυχων κ.τ.λ. η επιρροή θεωρείτε δεδομένη, έχει αποδειχθεί πανποικιλοτρόπως...

    5. Αστερίξ και Οβελίξ, αγαπημένοι...

    6. Οι πηγές σου εξαιρετικές

    7. Να μην πω και μία Καλημέρα...

    Καλημέρα!!

    ReplyDelete
  11. Καλημερα Θεε δε εχω καμια αντιρρηση να περασει....Αρκει μη μεινει μερες και δε εχω χρονο για φιλοξενουμενους!!!

    ReplyDelete
  12. Κάθε βράδυ παρακολουθώ και συνομιλώ με το φεγγάρι
    (ως δυοσμαράκι,φεγγαρόφωτη και ειδικά "πανσέληνη")
    Πράγματι έχεις δίκιο πως έβγαζε έναν όμορφο κίνδυνο.
    Και καθώς λέει το άσμα "Μάρτυρας θα είναι το φεγγάρι", ο βασιλικός από τη γλάστρα και στη γη θα πέσουν τ΄'αστρα....
    Λαλαλα (το Κρητικό κρασί βλέπεις...)

    ReplyDelete
  13. α.. πολύ ωραία τα γράφεις!

    ReplyDelete
  14. Φίλε x-man, δεν θα διαφωνήσω μαζί σου, απορώντας με τον εαυτό μου παράλληλα σχετικά με το πόση εκτίμηση έτρεφα για την Αμερική και τον πολιτισμό της [δεκαετία του '80], και πόσο πολύ όλο αυτό έχει διαφοροποιηθεί μέχρι σήμερα. Ίσως να φταίει ο ψυχρός πόλεμος τότε. Αλλά μάλλον ήταν το γεγονός ότι την δεκαετία του '80 πήγαινα δημοτικό... Χεχεχε, την καλησπέρα μου με καλή-περιπαικτική διάθεση!

    ReplyDelete
  15. Στο άκουσμα των συγκεκριμένων λέξεων, με τις καλές προθέσεις και την έμπρακτη εκτίμηση, θα έριχνα ένα χαμόγελο αλήθειας.. Αφήνοντας την σιωπή και το βλέμμα να μιλήσουν. Έμπρακτα και πάλι.

    Να ένα πολύ αρνητικό σημείο του internet αγαπητή Surrealist, και το ευχαριστώ φαίνεται λίγο.
    Καλό βράδυ!

    ReplyDelete
  16. Penthesila, λες ο κοσμικός μουσαφίρης να κατσικωθεί για τα καλά και να κάνει αρμένικη βίζιτα;;; Χεχεχεχε!!!!!!
    Το απεύχομαι!

    Προσωπικά, όσο μα όσο μπορώ σέβομαι και παρατηρώ τέτοια φαινόμενα. Τα της φύσεως εν γένει που μας περιβάλλουν και μας ολοκληρώνουν ως είδος. Την παλίρροια, το ηλιοβασίλεμα, την σελήνη. Για παράδειγμα, η πανέμορφη σελήνη που είχαμε πριν λίγες μέρες ήταν διαφορετική. Καθώς γέμιζε, δεν κοιτούσε δεξιά όπως η ημισέληνος στις σημαίες των μουσουλμανικών χωρών. Κοιτούσε προς τα πάνω.. Δεν γνωρίζω τι λέει η παραφιλολογία των φαινομένων αυτών, προσπαθώ όμως να δω τι λέει η λογική μου και το ένστικτο. Γνωρίζοντας καλύτερα τον κόσμο που με περιβάλλει, γνωρίζοντας τον εαυτό μου.

    Καλό βράδυ!

    ReplyDelete
  17. Φεγγαρόφωτη, "σκέψου τι όμορφη που θα'σαι με το φεγγάρι στα μαλλιά.." έλεγε κάποτε ο Πουλόπουλος.

    Σκέψου πως ένιωσα πριν από 2 μήνες, όταν ξημερώματα έκοβα βόλτες στην βεράντα, καπνίζοντας, και εκεί που χάζευα τον ουρανό και τα πέρα από αυτόν, είδα ένα αστέρι να πέφτει... Πρώτη φορά στα 22 χρόνια που μένω σε αυτό το σπίτι. Ελπίζω όχι η τελευταία!

    Καλό βράδυ!

    ReplyDelete
  18. Kat., αααα, πρέπει να με δεις λίγο πριν και κυρίως λίγο αφού πατήσω το κουμπί ¨ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ¨.... χαχαχα, χάνεις!!!

    Καλό βράδυ!

    ReplyDelete
  19. Εγω παντως αιαθανομουν το κεφαλι μου, τοσο βαρυ σημερα το πρωι!
    Ενημερωσε με σε παρακαλω, αν ηταν απο τον ουρανο που μου την επεσε στο κεφαλι,η; απο την χθεσινοβραδυνη βοτκα!!!
    Σπερααα!!!

    ReplyDelete
  20. Εκείνο το βράδυ πριν από 2 μήνες που είδες το αστέρι να πέφτει πρόλαβες τουλάχιστον να κάνεις μιαν ευχή?

    ReplyDelete
  21. Σπέρααααα! Είναι απλών μαθηματικών αγαπητέ! Και εξηγούμαι:

    1αστεροειδής που πέρασε ξυστά + 1 δορυφόρος που θα συγκρουστεί κάπως, κάπου, κάποτε + 1 μπουκάλι βοτκα που κόβω ότι κατέβασες = 3.........

    Πιάσαμε τα 3 του καράμπελα λοιπόν, ικανά να προκαλέσουν πονοκεφάλους, ιστορίες, ζημιές και αμαρτίες..! Άσε, έχω υπάρξει ομοιοπαθής [όχι αστερόπληκτος, ξεκόλλα...!!! :))]

    ReplyDelete
  22. Dyosmaraki, ξέρεις ότι το σκέφτηκα σχεδόν αμέσως; Και για άλλη μια φορά ήρθε αυτό το κενό στο μυαλό μου. Ίσως γιατί από τα καθημερινά/τετριμμένα πο΄τε δεν θέλησα κάτι τόσο, ώστε να το κάνω ευχή, κάτι μικρό, συγκεκριμένο, χειροπιαστό, βραχυπρόθεσμο. Νομίζω οτι στο τέλος εύχομαι κάτι δικά μου πραγματάκια, που δύσκολα περιγράφονται με λέξεις..

    ReplyDelete
  23. O TOYTATHS ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΤΙΝΙΚΟΣ-ΡΩΜΑΙΚΟΣ ΖΕΥΣ ΑΜΥΝΤΩΡ (JUPITER TUTATOR)

    ReplyDelete
  24. Πολύ πιθανόν αγαπητέ Ανώνυμε. Ας μην ξεχνάμε οτι οι Έλληνες είχαν φροντίσει να εξερευνήσουν σχεδόν ολόκληρο τον τότε γνωστό κόσμο, ενδεχομένως και πέραν αυτού. Καταφέρνοντας μέσω του εμπορίου και της καλλιέργιας της οποίας ήταν φορείς, να αλληλεπιδράσουν με τους αλλοεθνείς. Άλλωστε η σημερινή Μασσαλία, το Μονακό [Μονοίκος], η Βαρκελώνη και η Βαλένθια ήταν μερικές από τις δεκάδες αποικίες των προγόνων μας. Αποικίες αρκετά πλησίον του κέντρου δράσης των Κελτών / Γαλατών. Συμπερασματικά πολύ βάσιμη η κρίση σου, απλά ψάχνοντας στις πηγές όταν έγραφα το συγκεκριμένο κείμενο, δεν μπόρεσα να βρώ κάποια που να στηρίζει διεξοδικά τα παραπάνω.

    Σ'ευχαριστώ πολύ, την καλησπέρα μου

    ReplyDelete