"ειδήσεις, ταξίδια, Ελλάδα, νησιά, μυστήριο, ιστορία, διακοπές, παραλίες" @ Θεούλης: Penetrated - Οι Διεισδύοντες...

Jan 21, 2009

Penetrated - Οι Διεισδύοντες...



Χμμμ... Η El Pais [Η Χώρα] είναι η δημοφιλέστερη εφημερίδα της Ισπανίας. Την παρακολουθώ σχεδόν 3 χρόνια μέσα από την ηλεκτρονική σελίδα http://www.elpais.com. Ανήκει στον χώρο της κεντροαριστεράς και υποστηρίζει στον πρωθυπουργό Zapatero, πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ισπανίας. Μην μπερδεύεστε! Στην Ισπανία όταν μια εφημερίδα ανήκει σε έναν πολιτικό χώρο ή υποστηρίζει ένα κόμμα, δεν σημαίνει ότι κάνει όλα όσα γίνονται στην Ελλάδα...

Χεχε.. Αλλού όμως θέλω να καταλήξω.
Η El Pais καθημερινά παρουσιάζει εκατοντάδες φωτογραφίες από όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, συμπεριλαμβανομένης και της τέχνης... Στις 14/01/09 η El Pais παρουσίασε τις παρακάτω φωτογραφίες, τις οποίες παραθέτω αυτούσιες με πιστή μετάφραση του κειμένου που τις συνόδευε:

Los penetrados, του Santiago Sierra
Υπέρβαση



Ο καλλιτέχνης παρουσιάζει στην γκαλερί Helga de Alvear στην Μαδρίτη το τελευταίο του έργο, "Los penetrados"Los penetrados, του Santiago Sierra
Το σεξ ως Θέμα
Η έκθεση παρουσιάζει όλους τους δυνατούς συνδυασμούς πρωκτικής διεισδύσεως μεταξύ ομάδων ανδρών και γυναικών που ανήκουν στην λευκή και μαύρη φυλή.



Los penetrados, του Santiago Sierra
Έργα Αμφιλεγόμενα
Τα έργα του Σιέρρα ποτέ δεν περνάνε απαρατήρητα. Το 2006 θέλησε να γεμίσει με μονοξείδιο του άνθρακα μία συναγωγή στην Γερμανία.



Los penetrados, του Santiago Sierra
Ένας Προβοκάτορας;
Ο ίδιος ο καλλιτέχνης απεχθάνεται την ταμπέλα του Προβοκάτορα. "Κάθε τι που δεν επικροτεί τις αξίες του εν δυνάμει, προκαλεί" είπε.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Προσωπικά δεν έχω καταλήξει ακόμα σχετικά με το ποιος χαρακτηρισμός θα μπορούσε να εκφράσει καλύτερα τα ομολογουμένως έντονα συναισθήματά μου βλέποντας τις φωτογραφίες που προηγήθησαν... Έκπληξη, θαυμασμός, αηδία, αισθησιασμός, δυσφορία, σκεπτικισμός, κατανόηση, απόρριψη, θυμός, αποδοχή, ανάλυση ......... ?

10 comments:

  1. Θελει τεχνη να..τα χωνεις!!!

    Υγ..θα χαναπερασω για κανα χαβαλε σχολιο ακομα,διοτι το σοβαρο μολις το αφησα.

    ReplyDelete
  2. κοίτα.. εγώ και λόγω επαγγέλματος υποστήριζα πάντα την τέχνη.. αλλά και αυτό..
    μήπως είναι υπερβολή ή η απόδειξη πως ακολουθούν ανεξέλεγκτα χρόνια;

    ReplyDelete
  3. Το παραφύσιν δεν μου αρέσει κυρίως όταν αυτό έχει να κάνει με κοινωνικές αντιδράσεις και συμπεριφορές.

    ReplyDelete
  4. Αααα !!! ώστε τέχνη είναι αυτό.

    Και εγώ o βλάκας τόσο καιρό το έλεγα «πισωκολλητό».

    -Τέρμα οι δικαιολογίες μωράκι μου, τέχνη κάνουμε, όχι ανωμαλίες.

    ReplyDelete
  5. Κώστα, τελικά ο χαβαλές σε τέτοια ζητήματα της συγκεκριμένης "κλάσης"... είναι ότι πρέπει...

    Και ξαναθυμήθηκα εκείνη την γριά που κλαψούριζε λέγοντας: Αααααα Κώστα χώστα.....!!!!!

    χαχαχαχα!!!!


    Άσε Κατ, το τι έρχεται είναι από άλλου παπά ευαγγέλιο.. Αλλά θα το αντιμετωπίσουμε κι αυτό.. Έχει πάντως και το ενδιαφέρον του.. Έντεχνο ΚάμαΣούτρα με ταντρικά στοιχεία.... χααχαχαχχααχαχαχα

    ReplyDelete
  6. Trouli... Δεν επεδίωκα να μάθω μέρος των σχετικών προτιμήσεών σου.. αλλά μέσα από το λακωνικό και αινιγματικό σου σχόλιο με προδιαθέτεις ανάλογα..


    Χ..., σκύψε λίγο να σου κάνω τέχνη.... Μα έλα που δεν θες.....!!! Τς τς τς... Πόσο ακαλλιέργητος μπορεί να είσαι...
    Ουυυαααααχαχαχαχααχχαα... εχω λιώσει στα γέλια!

    Πάντως επί τις ουσίας και χωρίς πλάκα είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα όλο αυτό περί τέχνης και τι δύναται να αντέχει να δει το μάτι του κοινού.. Ίσως να μην επιθυμώ να το προσεγγίσω έτσι αυτή την στιγμή αλλά είναι σοβαρό το ζήτημα και αφορά όλους μας..

    ReplyDelete
  7. Σε γενικές γραμμές δεν είμαι απόλυτη στις απόψεις μου και μπορώ να τις αναθεωρήσω (εάν κάποιος με πείσει για κάτι διαφορετικό).
    Οι μοναδικές απόψεις τις οποίες θεωρώ κατασταλαγμένες και αδιαπραγμάτευτες είναι :

    1. Ο,τι προκαλεί δεν είναι απαραίτητα τέχνη
    2. "Τα εν οίκω μη εν δήμω". Παρ΄όλο που δεν με ενοχλεί η απεικόνιση του έρωτα στην τέχνη, θεωρώ πως όταν αυτό ξεπερνά κάποια όρια εκχυδαϊζει κάποιες απόκρυφες στιγμές των ανθρωπίνων σχέσεων.

    Ισως μια ωραία συζήτηση πως ορίζει καθένας από εμάς την έννοια της τέχνης.

    ΥΓ1. Χάθηκα, επειδή ο Blogger δεν μου επέτρεπε να κάνω νέες αναρτήσεις, είχε χαρακτηρίσει ως spam το Blog μου για αυτό είχα σταματήσει τις νέες αναρτήσεις. Ετσι απείχα ένα διάστημα έχοντας θυμώσει (αφού δεν έχω στο blog μου διαφημίσεις). Τώρα μου το απελευθέρωσαν. Οπότε από εδώ και πέρα συνεχίζουν "κι άλλες,κι άλλες"αναρτήσεις.
    ΥΓ2. Ολο ωραία templates βάζεις. Ζήλεψα!

    ReplyDelete
  8. κοίτα, οκ ως πρόθεση, ως κοινωνικό σχόλιο, άλλα τέχνη δεν είναι. Αν ήταν οι αδερφές θα ήμασταν όλοι καλλιτέχνες χαχαχα

    ReplyDelete