"ειδήσεις, ταξίδια, Ελλάδα, νησιά, μυστήριο, ιστορία, διακοπές, παραλίες" @ Θεούλης: ΟΛΟΙ Γυμνοί, μπροστά από την Βουλή!

Jun 7, 2016

ΟΛΟΙ Γυμνοί, μπροστά από την Βουλή!



Κολομβία: Χιλιάδες άνθρωποι γυμνοί μπροστά στο Κοινοβούλιο 



Ο διάσημος φωτογράφος Spencer Tunick απαθανάτισε μια
γιγαντιαία γυμνή "διαδήλωση" στην Μπογκοτά.


Πάνω από 6000 πολίτες της Κολομβίας έμειναν γυμνοί μπροστά στο Κοινοβούλιο της χώρας στην Μπογκοτά για να διαδηλώσουν για την ειρήνη και να φωτογραφηθούν από τον διάσημο Αμερικανό φωτογράφο Spencer Tunick. 


Οι εθελοντές που πήραν μέρος στο πρότζεκτ θέλησαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα για ειρήνη, καθώς η χώρα σπαράσσεται από ένοπλες συγκρούσεις εδώ και 50 χρόνια. «Βρισκόμαστε εδώ, γυμνοί, ήσυχοι, ήρεμοι. Ζούμε μια στιγμή ειρήνης και ηρεμίας μεταξύ μας» περιέγραψε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Claudia Barrientos μια γυναίκα 40 ετών που συμμετείχε στο καλλιτεχνικό εγχείρημα. 


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο αυτήν την εβδομάδα, ο φωτογράφος εξήγησε ότι ήθελε να μεταδώσει ένα μήνυμα «ισότητα, ειρήνης και ενότητας». 


Ο Spencer Tunick μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη και σε ηλικία 20 ετών τράβηξε τις πρώτες γυμνές φωτογραφίες της καριέρας του. 


Το 1992 άρχισε να απαθανατίζει ομαδικά γυμνά σε αστικό περιβάλλον. Στην αρχή οι ομάδες ήταν μικρές και οι θαρραλέοι που συμμετείχαν ήταν λίγοι και κυρίως φίλοι - εθελοντές. Το 1993 κατάφερε να οργανώσει μια γυμνή φωτογράφιση μπροστά στο κτίριο των Ηνωμένων Εθνών στο Μανχάταν. 


Η φωτογραφία του αυτή ήταν και εκείνη που καθόρισε την καριέρα του. Η αίσθηση που προκάλεσε είχε παγκόσμιο αντίκτυπο. Από τότε ο Tunick έχει πραγματοποιήσει πάνω από 100 αναπάντεχες φωτογραφίσεις με σκηνικό τα ομορφότερα και πιο απροσδόκητα σημεία του πλανήτη. 


Χιλιάδες εθελοντές έχουν συμμετάσχει στις διοργανώσεις τους δηλώνοντας συμμετοχή και δίνοντας το γυμνό παρών σε αυτό που οι κριτικοί έχουν χαρακτηρίσει " Γιορτή του Γυμνού Σώματος".




ΠΗΓΕΣ: 
lIFO
El Pais

No comments:

Post a Comment