"ειδήσεις, ταξίδια, Ελλάδα, νησιά, μυστήριο, ιστορία, διακοπές, παραλίες" @ Θεούλης: Στην Τουρκία ενδέχεται να ξεσπάσει Εθνικός Εμφύλιος Πόλεμος!

Jun 15, 2016

Στην Τουρκία ενδέχεται να ξεσπάσει Εθνικός Εμφύλιος Πόλεμος!


Ο Σελαχαττίν Ντεμιρτάς, συμπροεδρεύων του αντιπολιτευτικού σχηματισμού της Τουρκίας "Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα" (HDP), δήλωσε ότι ένας εθνικός εμφύλιος πόλεμος είναι πιθανόν να ξεσπάσει στην γειτονική μας χώρα, καθώς οι διαχωρισμοί και οι διακρίσεις ανάμεσα στους Κούρδους και τους Τούρκους βαίνουν αυξανόμενες σε ολόκληρη την χώρα. Επίσης, ο Ντεμιρτάς συνέδεσε την
ειρήνη στην Τουρκία με την ειρήνη στην Συρία, λέγοντας ότι το ένα δεν γίνεται να συμβεί χωρίς το άλλο.


"Ο πόλεμος στην Συρία έχει προσδεθεί με τις συγκρούσεις στις νοτιοανατολικές επαρχίες της Τουρκίας, καθώς η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους Κούρδους της Τουρκίας και αυτούς της Συρίας σαν ένα," δήλωσε ο Ντεμιρτάς στην εφημερίδα The Irish Times στις 11 Ιουνίου 2016, αναφερόμενος στις επιχειρήσεις ασφαλείας κατά του εκτός νόμου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK)

"Είναι αδύνατος να επέλθει ειρήνη στην Συρία χωρίς να υπάρξει ειρήνη στην νοτιοανατολική Τουρκία", πρόσθεσε.

Λέγοντας ότι τουρκικές και κουρδικές τοπικές κοινωνίες αναπτύσσονται ξεχωριστά λόγω του "πολέμου", ο Ντεμιρτάς πρόσθεσε ότι για χάρη της ειρήνης είναι διατεθειμένος να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Recep Tayyip Erdoğan και να του σφίξει το χέρι.


"Βρίσκομαι στην πολιτική λόγω της ειρήνης, οπότε αν το να βρεθώ πρόσωπο με πρόσωπο με τον Ερντογάν μπορεί να οδηγήσει στην ειρηνευτική διαδικασία, τότε είναι σίγουρο ότι θα το πράξω," είπε.

Σχολιάζοντας την πολιτική των Ευρωπαίων Ηγετών, ο Ντεμιρτάς τόνισε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερες ενέργειες για να δοθεί ένα τέλος στην βία στις επαρχίες της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

"Αλλά οι μόνοι που αντιδρούν και διαμαρτύρονται είναι τα αντιπολιτευόμενα κόμματα της Ευρώπης - οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις χρειάζονται μια καλή συμφωνία με τον Ερντογάν λόγω της προσφυγικής κρίσης, κάτι το οποίο είναι ένα τεράστιο λάθος," δήλωσε.

Ο Ντεμιρτάς αναφέρθηκε ακόμα στην ανθρωπιστική κατάσταση στις περιοχές στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας, λέγοντας ότι αυτή την στιγμή είναι απαραίτητη η επείγουσα μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας.


"Περισσότεροι από 500,000 Κούρδοι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους λόγω των συγκρούσεων και χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν άστεγοι, και αναγκάζονται να ζουν σε πρόχειρους καταυλισμούς και σκηνές. Πλέον υπάρχουν περισσότερες από 10 οικιστικές περιοχές τελείως κατεστραμένες. Οι άνθρωποι αυτοι έχουν τεράστια ανάγκη από την λήψη ανθρωπιστικής βοήθειας".

Μιλώντας για την Tuğba Hezer, μια βουλευτή του κόμματός του που έσπευσε να συλλυπηθεί προσωπικά την οικογένεια ενός βομβιστή αυτοκτονίας υπεύθυνου για τις επιθέσεις του περασμένου Φεβρουαρίου στην Άγκυρα, ο Ντεμιρτάς δήλωσε πως ήταν λάθος η στάση της.

"Έκανε λάθος. Είναι η νεότερη βουλευτής μας στο κοινοβούλιο και το νεότερο μέλος. Επισκέφτηκε την συγκεκριμένη οικογένεια γιατί τους ήξερε, την είχαν ψηφίσει και ήθελε να τους στηρίξει," ανέφερε ο Ντεμιρτάς.

No comments:

Post a Comment