"ειδήσεις, ταξίδια, Ελλάδα, νησιά, μυστήριο, ιστορία, διακοπές, παραλίες" @ Θεούλης: "Τιμώμενη Χώρα" η Τουρκία για την Ελλάδα, σε θέματα Οικονομίας και Τουρισμού!

Jun 9, 2016

"Τιμώμενη Χώρα" η Τουρκία για την Ελλάδα, σε θέματα Οικονομίας και Τουρισμού!


Την ώρα που η αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας βαράει τα νταούλια και "χορεύει" τους Ευρωπαίους (Αξιολόγηση), τους Αλβανούς (διεκδικήσεις από Τσάμηδες) και τους Τούρκους (Μετατροπή Αγίας Σοφίας σε τζαμί / Προκλήσεις) στο ταψί, με τον αριστοτεχνικό τρόπο που όλοι μας βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, έρχεται και το παρακάτω άρθρο της Χουριέτ να μας θυμίσει ότι πολιτική σημαίνει, συν τοις άλλοις, ασύστολα ψεύδη! Μία σε γλείφω, μία σε φτύνω ένα πράγμα... Πάμε να διαβάσουμε κεντρικό άρθρο από την εφημερίδα των γειτόνων:

"Τιμώμενη Χώρα" η Τουρκία για την Ελλάδα, σε θέματα Οικονομίας και Τουρισμού, μαζί με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Ρωσία.


Η Ελλάδα χαρακτήρισε την Τουρκία "Τιμώμενη Χώρα" για το 2016, μαζί με άλλες τρεις χώρες, σε μια προσπάθεια να τονώσει και να προωθήσει διμερείς οικονομικούς και τουριστικούς δεσμούς.

Το Ισραήλ, η Ρωσία και οι ΗΠΑ έλαβαν επίσης το ίδιο στάτους για την χρονιά αυτή.


"Σε ακολουθία με το πλαίσιο αυτό και τη συμφωνία μεταξύ του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, οι Τούρκοι τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα κατά την διάρκεια του 2016 θα επωφελούνται από έκπτωση 20% σε όλες τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Υπάρχουν χιλιάδες συμμετέχοντες σε δεκάδες τουριστικές περιοχές σε ολόκληρη την Ελλάδα", είπε ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα σε γραπτή του δήλωση.

Το 2015, περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Τούρκοι επισκέφτηκαν την Ελλάδα, ενώ σχεδόν 800.000 Έλληνες τουρίστες ταξίδεψαν στην Τουρκία, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.


Κάθε χρόνο η Ελλάδα επιλέγει τέσσερις χώρες ως τιμώμενες και οι πολίτες τους απολαμβάνουν επιπλέον προνόμια και εκπτώσεις σε επιλεγμένους συνεργαζόμενους χώρους.

Το 2017, οι "Τιμώμενες Χώρες" και περιοχές θα είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Κίνα, το Ιράν και τα Δυτικά Βαλκάνια, σύμφωνα με πηγές του ελληνικού προξενείου.


No comments:

Post a Comment