"ειδήσεις, ταξίδια, Ελλάδα, νησιά, μυστήριο, ιστορία, διακοπές, παραλίες" @ Θεούλης: Τα 10 καλύτερα νησιά στην ΙΤΑΛΙΑ 🇮🇹 - Eξωτικοί ταξιδιωτικοί προορισμοί στην Ευρώπη 🏖️

May 22, 2022

Τα 10 καλύτερα νησιά στην ΙΤΑΛΙΑ 🇮🇹 - Eξωτικοί ταξιδιωτικοί προορισμοί στην Ευρώπη 🏖️


#Ιταλία, ένας από τους κορυφαίους #ταξιδιωτικούς #προορισμούς της Ευρώπης. #Ιστορικά #μνημεία, πλούσιος και #ποικιλόμορφος #πολιτισμός, #τέχνη, νόστιμη τοπική #κουζίνα και περισσότερα από 50 #όμορφα #νησιά για #εξερεύνηση στο κέντρο της #Μεσογειου. Σήμερα θα #ανακαλύψουμε τα 10 κορυφαία #ιταλικά #νησιά που πρέπει να #επισκεφτείτε!

00:00 Εισαγωγή
00:57 #Ponza
01:55 #Λαμπεντούζα
02:51 #Levanzo
03:40 #Procida
04:42 #Λιπάρι
05:42 #Elba
06:34 #Ίσκια
07:37 #Capri
08:51 #Σικελία
10:42 #Σαρδηνία
11:47 #Χάρτες

#10 PONZA: Η Ponza είναι το μεγαλύτερο από τα #Pontine Islands, η σειρά από μικροσκοπικά νησιά που βρίσκονται στα ανοιχτά της περιοχής #Lazio στην Ιταλία. Η Πόντσα είναι ένας δημοφιλής προορισμός καλοκαιρινών διακοπών για τους Ιταλούς, ειδικά για τους Ρωμαίους και τους Ναπολιτάνους, καθώς η Ρώμη και η Νάπολη βρίσκονται σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο και το φέρι.
Γνωστό από ορισμένους ως «Κάπρι χωρίς τους #τουρίστες», η Ponza είναι ένας άξιος προορισμός διακοπών για #ταξιδιώτες που θέλουν να ζήσουν το καλοκαίρι με τον ιταλικό τρόπο, απολαμβάνοντας την ομορφιά της #Μεσογείου. Εκτός από το ευχάριστα εύκρατο #καιρό και το υπέροχο #σκηνικό, η Ponza είναι πλούσια σε ιστορία.

#9 ΛΑΜΠΕΔΟΥΣΑ: Ένα μαγευτικό νησί με παραδεισένιες παραλίες και βυθούς για #χαλάρωση σε επαφή με την άγρια ​​και εκπληκτική #φύση. Είναι ένας από τους πιο συχνούς προορισμούς για λάτρεις του ήλιου, #καταδύτες και λάτρεις της φύσης και είναι το τελευταίο ίχνος ιταλικού εδάφους πριν από τις #αφρικανικές ακτές. Η Lampedusa, το ένδοξο, λευκασμένο από τον ήλιο νησί νότια της Σικελίας, βοηθά στη δημιουργία του #Πελαγικού Αρχιπελάγους μαζί με το γειτονικό νησί #Linosa και το #Scoglio γνωστό ως #Lampione.

#8 LEVANZO το μικρότερο από τα τρία νησιά #Egadi, στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της Σικελίας. Το λιμανάκι του νησιού είναι εξαιρετικά γραφικό. ένα μικρό σύμπλεγμα από τετράγωνα κτίρια γύρω από ένα μικρό μπλε #λιμανάκι. Το ψάρεμα και η βαρκάδα είναι μεγάλες δραστηριότητες εδώ. Οι επισκέπτες μπορούν, να κολυμπήσουν, να κάνουν #ηλιοθεραπεία και να απολαύσουν τη νησιώτικη ατμόσφαιρα.
#Grotta del #Genovese, ένα σπήλαιο που περιέχει προϊστορική τέχνη.

#7 PROCIDA Το μυστικό νησί στον κόλπο της Νάπολης. Σε αυτό το μικροσκοπικό νησί θα βρείτε ψαροχώρια σε παστέλ χρώματα, παραλίες με μαύρη άμμο και έναν λαβύρινθο από στενά ελικοειδή δρομάκια. Η Procida είναι το μικρότερο νησί στον κόλπο της Νάπολης, μόλις 40' #hydrofoil βόλτα από τη Νάπολη. Το νησί Procida είναι η #Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ιταλίας για το 2022.

#6 LIPARI, το μεγαλύτερο από τα νησιά του Αιόλου, στα ανοιχτά της βορειοανατολικής ακτής της Σικελίας. Ο ευκολότερος τρόπος για να φτάσετε στο Lipari είναι να πάρετε ένα πλοίο από το #Milazzo στη βόρεια ακτή της Σικελίας. Σε αντίθεση με ορισμένα από τα γειτονικά νησιά (ειδικά το #Vulcano και το #Stromboli), το ίδιο το Λίπαρι δεν διαθέτει ενεργό ηφαίστειο. Προσφέρει υπέροχα τοπία, μια επιλογή από #παραλίες και την πιο ζωντανή #πόλη - το Λίπαρι δραστηριοποιείται αργά το βράδυ και έχει μια πολύ μεγάλη ποικιλία από #μπαρ και #εστιατόρια.

#5 ELBA το νησί των εκπλήξεων. Θέα που κόβει την ανάσα σε κάθε γωνιά. Το νησί μπορεί να φαίνεται μικρό, αλλά περιμένουν τόσες πολλές απολαύσεις για να τις ανακαλύψετε, που μια διακοπές εδώ δεν θα είναι ποτέ αρκετή. Αυτή η υπέροχη ποικιλία από ατμόσφαιρες, θέα και τοπία προέρχεται από την εξαιρετική ποικιλομορφία της Έλβα.

#4 ΙΣΧΙΑ Ένα ήσυχο ειδυλλιακό νησί στο #Τυρρηνικό Πέλαγος, η Ίσκια προσφέρει μια συγκινητική δόση ιταλικής ομορφιάς, πνεύματος και #φιλοξενίας, με μια γενναιόδωρη νοσταλγία για την Ιταλία του παρελθόντος.
Εδώ, ξενοδοχεία πέντε αστέρων και πολυτελείς #ιαματικές #πηγές αντιπαρατίθενται με σκηνές Ιταλών γιαγιάδων που παρέα με πλυντήρια, #παρελάσεις στους δρόμους, ενηλίκων που κάνουν ζουμ στη #Vespa.

#3 CAPRI, που βρίσκεται στον Κόλπο της Νάπολης, απέναντι από τη χερσόνησο του Σορέντο. Είναι ένας συναρπαστικός και μοναδικός προορισμός που προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Το Κάπρι είναι ένα από τα πιο όμορφα νησιά στη Μεσόγειο Θάλασσα όπου ο πολιτισμός και η φύση ενώνονται για να δημιουργήσουν μια παραδεισένια ατμόσφαιρα.

#2 ΣΙΚΕΛΙΑ Σαγηνευτικά όμορφη και τέλεια τοποθετημένη στην καρδιά της Μεσογείου, η Σικελία δελεάζει τους περαστικούς από την εποχή των #θρύλων. Η χώρα των #Κύκλωπων έχει εγκωμιαστεί από ποιητές και έχει εκτιμηθεί από πολλούς αρχαίους πολιτισμούς - Φοίνικες, Καρχηδονίους, Ρωμαίους και Έλληνες. Ο ναός του #Agrigento, οι στήλες του #Selinunte, το χορευτικό #σάτυρο άγαλμα από το #Mazara del Vallo's, #Palermo, #Catania, #Taormina, #Cefalu

#1 Η ΣΑΡΔΗΝΙΑ σαγηνεύει με την άγρια ​​ενδοχώρα της, τις εξωκοσμικές παραλίες και τις σαγηνευτικές εκκεντρότητες. Έχει μερικές από τις πιο ονειρεμένες παραλίες που θα βρείτε χωρίς να βγείτε από τις #ευρωπαϊκές #ακτές. Λευκή άμμος και η πιο γαλάζια θάλασσα. Costa #Smeralda, celebrities και supermodels γλεντούν στα #σμαραγδένια νερά. τα νησιά από γρανίτη Golfo di #Orosei, La #Maddalena.

Μουσικό θέμα: Ti Amo - #lacasadepapel remix

No comments:

Post a Comment