"ειδήσεις, ταξίδια, Ελλάδα, νησιά, μυστήριο, ιστορία, διακοπές, παραλίες" @ Θεούλης: ΠΟΥΤΙΝ - ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟΝ ΔΕΟΣ

Oct 12, 2007

ΠΟΥΤΙΝ - ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟΝ ΔΕΟΣ

Απειλει ο Ρωσος προεδρος Βλαντιμιρ Πουτιν θεους και δαιμονες, σχετικα με την μη εγκατασταση του Αμερικανικης εμπνευσεως αντιπυραυλικου συστηματος στα εδαφη της Ευρωπης. Φυσικα μεσω αυτης της αντιδρασης διοχετευει και πολλα μηνυματα με παμπολλους αποδεκτες, αναφορικα με το παρον και μελλον της Ρωσιας και την θεση της στον παγκοσμιο πολιτικο χαρτη.


Ασχετα αν συμφωνει κανεις με τον Ρωσο Προεδρο και τις στρατηγικες του, ή οχι, θα πρεπει να
αναγνωρισουμε ως θετικη την διαφαινομενη απαρχη του τελους της Αμερικανικης πολιτικης ηγεμονιας και μονοκρατοριας των τελευταιων ετων. Στην οποια εχει συμβαλλει συν τοις αλλοις και ο κυριος Πουτιν.
Ας ελπισουμε λοιπον σε μια μελλοντικη παγκοσμια κοινοτητα με πλεον του ενος ή δυο "διοικητηριων". Ενδεχομενως τα επιμερους κεντρα εξουσιας και ληψης αποφασεων (Ευρωπαικη Ενωση, Κινα, Ρωσια, ΗΠΑ, Ινδια) να συμβαλουν στην ισορροπια και διασφαλιση των κετεκτηθεντων δικαιωματων, θεσμων και κανονων.
Μηπως ειναι πολυ ρομαντικα τα παραπανω για να ειναι αληθινα; Σιγουρα ναι. Ομως περα απο το να προσαρμοστει κανεις στις υπαρχουσες συνθηκες, μπορει να δημιουργησει τις προυποθεσεις να καινουριες...

No comments:

Post a Comment