"ειδήσεις, ταξίδια, Ελλάδα, νησιά, μυστήριο, ιστορία, διακοπές, παραλίες" @ Θεούλης: ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ

Nov 16, 2007

ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ

Βιβλίο για τους Ναΐτες ιππότες πρόκειται να εκδώσει το Βατικανό. Πρόκειται για μια περιορισμένη, πολύ ακριβή έκδοση που ασχολείται με τις δίκες των Ναϊτών ιπποτών που έγιναν κατά τον 14ο αιώνα. Το βιβλίο θα έχει τίτλο «Η Δίκη των Ναϊτών» (Processus contro Templarios) και θα περιλαμβάνει το κατηγορητήριο και τα ιστορικά στοιχεία της δίκης που κρατούνταν κρυφά εδώ και 700 χρόνια. Η τιμή του θα είναι 5.900 ευρώ και θα εκδοθεί σε 799 αντίτυπα.

Το χριστιανικό στρατιωτικό τάγμα είχε κατηγορηθεί για αίρεση και σεξουαλικά παραπτώματα. Το 1307 ο Γάλλος βασιλιάς Φίλιππος ο 4ος ο Ωραίος διέταξε τη σύλληψη και την παραπομπή των Ναϊτών σε δίκη, σημαίνοντας έτσι το τέλος του τάγματος, τα μέλη του οποίου κάηκαν στην πυρά.
«Πρόκειται για ένα ορόσημο, γιατί πρόκειται για την πρώτη φορά που αυτά τα έγγραφα εκδίδονται από το Βατικανό, γεγονός που τους δίνει μια σφραγίδα κύρους σε όλο το σχέδιο» δήλωσε η καθηγήτρια Μπάρμπαρα Φρέιλ που εργάζεται στο τμήμα απορρήτων αρχείων του Βατικανού. Το τάγμα έχει μπει στη σφαίρα του θρύλου για έναν θησαυρό που πιθανολογείται ότι είχαν ανακαλύψει. Το τάγμα των Ναϊτών ιδρύθηκε το 1119 και απέκτησαν αμύθητα πλούτη.

ΚΕΙΜΕΝΟ: αναδημοσιευση απο http://www.in.gr/news/

- Ιστοριες για αγριους; Da Vinci Code Reloaded? Ποιος ο λογος που το Βατικανο προχωραει σε αυτη την κινηση;

No comments:

Post a Comment