"ειδήσεις, ταξίδια, Ελλάδα, νησιά, μυστήριο, ιστορία, διακοπές, παραλίες" @ Θεούλης: ΑΠΟΡΩ αν αισθάνεσαι τύψεις... "1"

Jan 24, 2008

ΑΠΟΡΩ αν αισθάνεσαι τύψεις... "1"

Α) Μόλις Ψηφίστηκε ένας νέος εκλογικός νόμος στην Ελλάδα [δεν απορώ!], όπου το 98% των Ελλήνων δεν γνωρίζουν καν τις βασικότερες των ρυθμίσεών του. Μια συνοπτική ιδέα θα πάρουν μόνο την ημέρα που θα ψηφίσουν στα εκλογικά κέντρα, καθώς και το ίδιο βράδυ από τα γνωστά παπαγαλάκια - ξερόλες των ΜΜΕ.



Β) Απορώ και ανατριχιάζω που μετά από 4 χρόνια [ΤΕΤΟΙΑΣ] διακυβέρνησης από την Νέα Δημοκρατία, και με ΌΛΑ αυτά που έχουν δει και βλέπουν το φως της δημοσιότητας, το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να βλέπει την πλάτη της κυβέρνησης κατά 2-4%... Δηλαδή δεν είναι ικανοί ούτε για μια ψήφο διαμαρτυρίας; Μα ποιος είναι ο χειρότερος τελικά;

Γ) Η κυρία Τρέμη είναι δημοσιογράφος και παρουσιάστρια κεντρικού δελτίου ειδήσεων. Λογικά έπρεπε να βγαίνει να λέει κάθε βράδυ το τι συμβαίνει και τι απασχολεί την κοινή γνώμη. Όμως απορώ που δεν την άκουσα ΠΟΤΕ να λέει:

"Νέα τροπή παίρνει κυρίες και κύριοι η υπόθεση Ζαχόπουλου! Ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος ισχυρίστηκε σήμερα ότι ΕΓΩ και η δημοσιογραφική ομάδα του MEGA έχουμε δει το περιβόητο DVD, παρ' ότι ψευδόμασταν όλο αυτό το διάστημα περί του αντιθέτου. ΕΓΩ, οι συνάδελφοί ΜΟΥ και το MEGA αρνούμαστε κατηγορηματικά τις κατηγορίες και απειλούμε με μηνύσεις..."

Δ) Η Τουρκία διεκδικεί! Και πολύ καλά κάνει από την μεριά της. Διεκδικεί συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, διεκδικεί νομιμοποίηση της εισβολής και διχοτόμησης της Κύπρου, διεκδικεί λόγο και παρουσία στα της Μειονότητας της Θράκης, να μην ασκήσει η Ελλάδα το κυριαρχικό της δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων, κλπ κλπ.

Όμως διεκδικούμε και εμείς... Να ανοίξει η θεολογική σχολή της Χάλκης και να αναγνωριστεί το Πατριαρχείο ως οικουμενικό....!!!

E) Απορώ και εξίσταμαι με την συμφωνία συνεργασίας του κολοσσού Microsoft Corporation με την Ελληνική κυβέρνηση, η οποία αθόρυβα επικυρώθηκε απόψε από το κοινοβούλιο. Αναφορές της αντιπολίτευσης περί απόκρυψης άλλων παρεπομένων μυστικών συμφωνιών προκαλούν αίσθηση, και μάλλον δεν αποτελούν στείρα και άγονη αντιπολίτευση....

ΣΤ) Τέλος, απορίας άξιον είναι η εξωφρενική και κάθετη πτώση, καθώς και ακόλουθη άνοδος των αγορών παγκοσμίως. Ποιός τζογάρει εκεί έξω; Ποιόν αφορά αυτή η ασύλληπτη και τάχιστη αναδιανομή πλούτου; Τι παίζεται τελικά ρε παιδιά;;;

11 comments:

  1. Τι ήταν αυτό βρε παιδί μου?.. Ζάπινκ στα δελτία ειδήσεων! Ααα και έχω μέρες πολλές να δω τουβου..
    από το κακό στο χειρότερο δλδ τα πράγματα...

    φιλουρες

    ReplyDelete
  2. οι "τύψεις" στην σημερινή δημοσιογραφία και γενικότερα κοινωνία του 08, δεν υφίσταται! και στο λέω με τη δύναμη του θάρρους μου αφού και εγώ είμαι δημοσιογράφος (θέε μου που έχω μπλέξει..) και προσπαθώ πολλές φορές (σ.σ. και όχι μόνο μέσα από το επάγγελμα μου) να αποδείξω το προφανές. οτι δηλαδή δεν είμαι ελέφαντας!

    οπότε μην το ψάχνεις!
    τα δικά σου νεύρα τινάζεις και δεν αξίζει τον κόπο..

    ReplyDelete
  3. Dear Equilibrium, καλησπέρες πολλές! Μαυρίλα, ε? Τελικά νομίζω ότι δεν πρέπει να τα πέρνουμε επί πόνου τα πράγματα, αλλά ούτε και να τα αγνοούμε

    Τα λέμε!

    ReplyDelete
  4. Και τώρα η σειρά σου Kat...! ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ με ξάφνιασες...!!! Χαίρομαι το "αποκάλυψες" [σαν τα μυστικά του κράτους ένα πράμα].. Ήταν όντως μια ευχάριστη έκπληξη.

    Για την γούνα της κοινωνιας του 08 έχω πολλά ράμματα... Τεσπα, δίκιο έχεις. Να τα συνειδητοποιούμε αλλά να μην χαλιόμαστε. Πολύ Σωστά. Ελπίζω άν σε γνωρίσω από κοντά κάποια στιγμη να μην μου έρθει καμιά προβοσκίδα στην μουρη... ;ppp

    flk

    ReplyDelete
  5. Οταν βλέπω μονο τις φατσες τους (Τρέμη, Αυτιά, Τράγκα, Μάκη, Καμπουράκη... κλπ) δεν θελω τιποτα αλλο για να συνειδητοποιήσω οτι είμαστε ξωφλημένοι! Ειναι γελοιοι και χωρις καν να μιλησουν..Φαντασου οτι καποιοι τους χαζεουν καθημερινα και μαλιστα ακουνε προσεκτικα και τις μαλακιες που λενε!! Ε, σορυ αλλα δεν παει αλλο, βαρεθηκα με τους ανιδεουςςςςςς!!!!!!

    ReplyDelete
  6. Θεε μιας και το ανεφερες εσυ και μ εχεις καλυψει πληρως μου δωσες μια ιδεα μου εστειλαν κατι και θα το ανεβασω στη σελιδα μου ....μια εικονα χιλιες λεξεις! καλυτερα να λες που μας πανε....

    ReplyDelete
  7. Μια φορά και εδώ και τώρα, ο Καραμανλής αποφάσισε ότι μπορεί να γίνει αρχηγός χώρας! Που να ‘ξερε!...αυτός στη πραγματικότητα, μια παιδική χαρά ήθελε να κάνει γύρω γύρω όλοι! αντ΄αυτού τον γεμίζουν υποχρεώσεις τον μπούλη και κάνει εμάς! Αφού δεν το χεις ρε! Πάνε παίξε με τα συνομήλικα σου τα δίδυμα Καρ ΑΜΑΝ λη και τρισαλί κι αμάν ξανά...και καρμανιόλα έγινες για όλους...και κάπου εκεί κοντά, η Τρέμη τρέμει, ο Καμπουράκης ξύνει την καμπούρα του, ο Χίος τράβηξε για Μυτιλήνη, Ο Ζαχόπουλος ζοχαδιάζει στην κλινική, ο Θέμος κορτάρει την Θέμιδα κι ο Μάκης επιτέλους κατανοεί το δεύτερο συνθετικό του επιθέτου του!
    Και ζουν αυτοί καλά και μας δουλεύουν μια χαρά! μέχρι πότε να δούμε...

    The End!

    ReplyDelete
  8. Γειά σου ρε Roadartist! Σε χαίρομαι όταν ξεσπαθώνεις και τολμάς να τα λες έτσι όπως πραγματικά είναι! Δεν φαντάζεσαι πόσο συμφωνώ και επαυξάνω!

    ReplyDelete
  9. Penthesila, ερχομαι παρ' αυτα να τσεκάρω!!

    Καρυατιδάκι, ένα θα πω! Το σχόλιό σου πήρε μια θέση σε μια ανάρτηση που θα κάνω κάποια στιγμή, γεμάτη μόνο με σχόλια που μιλάνε μόνα τους...!

    ReplyDelete
  10. Α. "Πίστευε και μη ερεύνα"
    Β. Και οι δυό
    Γ. Γιατί άραγε?
    Δ. Μα γιατί υπάρχουν άλλα θέματα ???? Μπαααα......!!!
    Ε. Στερνή μου γνώση ν σ' είχα πρώτα...
    ΣΤ Ι Είναι πολύ χοντροί οι παίκτες που τζογάρουν εκεί έξω. Τύφλα νάχουν τα προγράμματα του Bodyline!!!
    ΣΤ ΙΙ Ολους μας αφορά αφού προβλέπεται να γίνουμε ακόμη φτωχότεροι....
    ΣΤ ΙΙΙ "Το καλοκαιράκι....λαλαλα" από Ιούνιο και βάλε - θυμίσου με - θα δείξει....
    Η οικονομία διεθνώς στηρίζεται σε ξύλινα καλαπόδια. Το ζεστό χρήμα έχει εξαφανιστεί. Αυτή τη στιγμή οι Κεντρικές Τράπεζες ρίχνουν διαρκώς χρήμα στις Αγορές (για να μην καταρρεύσουν)- Εως πότε????
    Θα τελειώσουν και αυτά.....
    Που βρίσκονται τα χρήματα που χάνονται από παντού?
    Που πήγαν τα χρήματα από το σκάνδαλο της Societe????? Που πήγαν τα χρήματα που χάθηκαν από τη Siemens???
    "Το καλοκαιράκι στην ακρογιαλιά
    πίνω φραπεδάκι λαλαλαλα".....Χικ!!!

    ReplyDelete
  11. Νομίζω ότι δυστυχώς καταλαβαίνω τι θες να πείς...

    Οπότε μαζί παρέα το καλοκαίρι, φραπεδάκι, πολύ λαλαλαλα, και caipirinha+tequila για πολλά χικ!!!

    ReplyDelete