"ειδήσεις, ταξίδια, Ελλάδα, νησιά, μυστήριο, ιστορία, διακοπές, παραλίες" @ Θεούλης: Οι Φίλοι μας τα ΖΩΑ . . .

Jan 9, 2008

Οι Φίλοι μας τα ΖΩΑ . . .

Μια φορά και έναν καιρό, σε χώρα μακρινή και ονειρεμένη, απλωνόταν το Βασίλειο των Ζώων.

Στην αρχή τα ΖΩΑ τα κατάφερναν καλά. Δούλευαν σκληρά και μοχθούσαν, μα ο κόπος τους έπιανε τόπο. Είχαν για αρχηγό τους το Λιοντάρι και την δυναστεία του, μετά την Τίγρη, μετά τον Αετό… Αυτοί νοιάζονταν κάπως για ΖΩΑ. Παρ’ όλο που μάζευαν όλο τους το βιός, τους άφηναν και ένα κομμάτι ψωμί για κολατσιό. Το πιο σημαντικό όμως ήταν μια σειρά ενεργειών και καταστάσεων που συντέλεσαν ώστε τα ΖΩΑ να εξευγενιστούν, να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να μεγαλουργήσουν! Δεν ήταν μόνο οι ηγέτες των ΖΩΩΝ που συνεισφέρανε σε αυτό. Ούτε καν τα ίδια τα ΖΩΑ. Ήταν κάτι βαθύτερο, ουσιαστικότερο… Ένα ευρύτερο σύστημα πραγμάτων το οποίο δεν σε άφηνε παρά μόνο να μεγαλουργήσεις.

Τα χρόνια πέρασαν, και ξάφνου κατάφερε από το πουθενά να αναρριχηθεί στην εξουσία ο ιχθύς. Στην αρχή κάποια λίγα ζώα τον καλοδέχτηκαν. Κάποια άλλα μπορούσαν να δουν ότι πίσω από τον καλοσυνάτο ιχθύ, κρυβόταν ο μοχθηρός όφις. Η αντίσταση των αφυπνισμένων ζώων ήταν δυσανάλογη και καταπνίγηκε. Ο ιχθύς – όφις ήταν ήδη Αυτοκράτωρ και η κατάσταση μη αναστρέψιμη. Η πραγματικότητα των ΖΩΩΝ δεν θα ήταν ποτέ ξανά η ίδια. Χάθηκε ο εξευγενισμός και άρχισαν να κυλιούνται στις λάσπες πάλι. Ζώα ακάθαρτα πλάι σε ακαθαρσίες. ΖΩΑ ενός κατώτερου Θεού. Δεν νοιάστηκε κανείς γι’ αυτά τώρα, όπως τότε…

Καθώς η κλεψύδρα κυλούσε η δυναστεία του ιχθύ – όφι, άρχισε να μεταλλάσσεται. Σαφώς διατηρώντας τα ίδια σκοτεινά ποιοτικά χαρακτηριστικά, αλλά μοιάζοντας ολοένα και περισσότερο με κουτοπόνηρο τράγο. Τα ΖΩΑ μαραζώνανε και τα’ πιανε το παράπονο. «Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά…» μονολογούσαν και έλεγαν.
Και ντήλι ντήλι το καντήλι, τα ΖΩΑ με τον έναν ή τον άλλον τρόπο αγωνίστηκαν, ξαναπίστεψαν, πάσχισαν… Τελικά συμβίβασαν τους τράγους με τους λέοντες. Τα μεγαλουργήματα με τις ακαθαρσίες. Άρχισαν να έχουν κάποιες αναλαμπές, όμως τα βασάνιζε η σαθρή βάση που είχαν ξαναρχίσει να χτίζουν.

Δεν πάει πολύς καιρός που τα ΖΩΑ βρέθηκε να τα κυβερνάει η Νυφίτσα!! Ααα, βέβαια, έχει περάσει ανεπιστρεπτί η εποχή των ΖΩΩΝ – Ηγετών ειδικού βάρους. Σαθροί ηγέτες σε σάπια ρυπαρά οικοδομήματα. Η νυφίτσα ήταν πανούργα. Ήξερε να δουλεύει συστηματικά και μεθοδικά. Τα ΖΩΑ κουτσά στραβά την εμπιστεύτηκαν. Η νυφίτσα όμως ήταν έμπρακτα ανεπαρκής. Αυτή και η κλίκα της λυμαίνονταν τα ΖΩΑ, ρουφώντας τους το αίμα με καλαμάκι. Το πλέον εξοργιστικό όμως ήταν η κοροϊδία, η συστηματική απάτη, το πέπλο σάπιας συγκάλυψης, η διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Όλο το σύμπαν βρωμούσε απ’ την σαπίλα, μα η νυφίτσα και η κλίκα της [με τις κοιλιές γεμάτες] μοιράζοντας φαγοπότι σε διάφορα κοπρόσκυλα και σκουλήκια βούλωναν στόματα. Ο νόμος της σιωπής. Το μόνο που μοίραζαν απλόχερα ήταν χαμόγελα, υποσχέσεις και γλοιώδεις κραυγές «Όλα πάνε Καλά!!!»

Η μάζα των ΖΩΩΝ έφαγε την παραμύθα και δεν αντιδρούσε. Ως δια μαγείας, ένα πρωινό η συνειδητοποίηση της ρεαλιστικής πραγματικότητας των ΖΩΩΝ σε σχέση με την εικονική πραγματικότητα της Νυφίτσας, έφερε ανακατατάξεις. Η μισητή Νυφίτσα εστάλη σπίτι της [χρεωμένη την όλη φαυλότητα της περιόδου της, λες και δεν υπήρχαν συνυπεύθυνα ΖΩΑ] και την θέση της έλαβε ο Βούβαλος.

Ο Βούβαλος ήταν επίσης ανεπαρκής, μα σαν να έπεισε ότι έχει καλές προθέσεις. Ούτως ή άλλως τα ΖΩΑ ήταν παγιδευμένα από καιρό σε 2 μόνο επιλογές ηγεσίας. Τώρα και οι 2 έζεχναν και τα ΖΩΑ πάσχιζαν να μυριστούν ποια ζέχνει λιγότερο, για να ξεβρωμίσει τα ίδια και το βασίλειό τους. Ειρωνεία… Μα τι λογική ψάχνεις σε τέτοιου είδους ΖΩΑ;;;
Ο Βούβαλος υποσχέθηκε πολλά. Μίλησε για επανίδρυση και τέτοια. Ήταν λίγος όμως. Ακόμα πιο λίγη ήταν η βουβαλίσια του κλίκα. Ανεπαρκείς. Η αλήθεια είναι ότι καθώς άρχισαν να παράγουν έργο, συνέχισαν την πεπατημένη οδό που βρήκαν από προκατόχους και λοιπές βδέλλες. Μαζεύω 10… Τρώω 7, υλοποιώ 3. Άσε που ενώ γνώριζαν ποια ήταν τα σκουλήκια και τα παράσιτα, δεν τα πείραξαν, για να λένε όλοι: Αχ, τι καλός και συναινετικός Βούβαλος!!! Απλά ήταν λιγότερο κουτοπόνηροι ή λιγότερο ικανοί κλέφτες. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, η σαπίλα που υπήρχε και συνέχισε να υπάρχει, έβγαινε μαζικά στην φόρα!!! Και μάθαιναν όλα τα ΖΩΑ ότι η σαπίλα δεν σημαίνει «ΟΛΑ ΚΑΛΑ», σημαίνει ΣΑΠΙΛΑ. Τα έρμα τα ζώα εξαγριώθηκαν! Είναι ασυγχώρητο να σου επιβεβαιώνει κάποιος με τον πλέον επίσημο τρόπο όλα όσα γνώριζες και κουτσομπόλευες.
Και να που τα ΖΩΑ άρχισαν να υποψιάζονται μια λανθάνουσα ΦΑΥΛΗ πορεία που οδηγεί στο πουθενά. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και ένα ντουβουντού, δάκτυλος [???] της κλίκας του πανηλίθιου χιμπατζή, που ζήλεψε το αμόρε που βούβαλου με την Βόρεια Ύαινα. Τα ΖΩΑ με μάτια κουμπότρυπες είναι σε ένα κρίσιμο τέλμα τώρα. Παύουν να κουνάνε την ουρά τους στον Βούβαλο, το ζαβό κουνάβι [διάδοχο της νυφίτσας], την κόκκινη γκιόσα, τον μαχητικό πελεκάνο που έδωσε δακτυλίδι στο πολλά υποσχόμενο καμαρωτό Ελάφι, το χοντρό δικέφαλο τσακάλι, τους τράγους…

Τα ΖΩΑ το έχουν δει το έργο πολλές φορές. Ανεπάρκεια ο τίτλος του. Βρωμιά και σαπίλα παντού. Χορτάσαμε από ΖΩΑ μικρά για ηγέτες. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΣΑΣ «ΚΥΡΙΟΙ» ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΩΡΑ, ΑΠΟ ΚΛΕΨΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΠΑΓΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΨΩΜΙΟΥ.

ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΣΑΣ «ΚΥΡΙΟΙ» ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΛΙΓΑ………..

ΤΑ ΖΩΑ ΞΥΠΝΟΥΝ.

ΜΗΝ ΤΑ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΑΛΛΟ ΠΙΑ


Το «παραμύθι» αυτό δεν ξέρω αν θα έχει χάπυ έντ. Δεν γνωρίζουμε ακόμα ποιοι, πότε και άμα πέρασαν καλά… Και κυρίως ποιοι θα περάσουν καλύτερα…! Θα μάθουμε όμως……………… Κάποτε…

ΥΓ: Την αλληγορική ειλικρινή συγνώμη μου από το πραγματικό Ζωικό Βασίλειο, το οποίο εμείς τα ΖΩΑ συνεχίζουμε να βιάζουμε ασύστολα!

17 comments:

  1. GNWSTO OTI TO MONO ZWO ME LOGIKH EINAI O AN8RWPOS...

    NOMIZW OMWS OTI EXOUME ARXISEI NA METATREPOMASTE/METALLASOMASTE SE PIO ZWA K APO TA ZWA!

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Για να προάγουμε τον διάλογο ("Χμμμ")...
    και για χάρη της αλήθειας...

    μετά από copy -άνθρωπος με κρίση και διάνοια είπε:

    "Η μάζα των ΖΩΩΝ έφαγε τη παραμύθα και δεν αντιδρούσε"

    Επικοινωνία επιτεύχθει:}

    Μπράβο!!

    Την καλησπέρα μου!!

    ReplyDelete
  4. Surrealist, μήνυμα ελήφθη.

    Κι ας έρχονται κύμματα μαυρίλας και εσωστρέφειας, χρήσιμα και αντιμετωπίσημα είναι. Και ο αυθορμητισμός γίνεται κυμματοθραύστης, ζώντας την σύγκρουση και βάζοντας τα επιμέρους σε δεύτερη μοίρα.

    Κοινωνώντας "επί", συμμερίζομαι νοερά και καλησπερίζω.

    ReplyDelete
  5. Trouli, ναι, έλλογο θηλαστικό. Δίποδο. Και τις στιγμές που το άλλοθι της νόησης και του λόγου κονιορτοποιείται, ακολουθώντας τις διεργασίες του σύγχρονου μυαλού τρομάζουμε, γυμνοί εμπρός στα πεπραγμένα. Τι ακολουθεί;

    Μνημόσυνο, απόσχιση ή διακήρυξη "Ανεξαρτησίας"

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  7. 8EE(GIA LOGOUS SYNTOMIAS),XAIROMAI POU EPIASES TO NOHMA TOU MHNYMATOS MOU..
    DEN 3ERW TI NA SOU APANTHSW EILIKRINA..PANTWS OXI MNHMOSYNO..8ELW NA PISTEYW DIAKYRH3H ANE3ARTHSIAS ( MAKARI) !!!!

    WILL SEE....

    ReplyDelete
  8. Ωραίος. Αλλά στο τέλος, "θα ζήσουν αυτοί καλά κι' εμείς καλύτερα";

    Ένστικτο ή λογική; Και τα δύο ή τίποτα απ' τα δύο. Ποιό θα επικρατήσει; Αναπάντητο ερώτημα.

    ReplyDelete
  9. Η αλληγορία σου με άφησε άφωνο και μου θύμισε Φάρμα των Ζώων. Το κοπάδι τουλάxιστον έχει ένστικτο και ξέρει που πάει, εμείς η μάζα ούτε αυτό...!

    Far το καλύτερό σου ποστ!!

    ReplyDelete
  10. κ-α-τ-α-π-λ-η-κ-τ-κ-ό-ς

    ReplyDelete
  11. Φίλε Zorba, πραγματικά αναπάντητα τα ερωτήματα, τουλάχιστον όμως αρχίζουν να αποκρυσταλλώνονται ως ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ και να τίθενται!

    BTW, πότε κατεβαίνεις Αθήνα;

    Equilibrium, μάζα έρμαιο! Πρόβατα αγαθά δίχως ένστικτο.. Ισως και γι' αυτό επικίνδυνα. Για τον εαυτό τους και τους "βοσκούς".

    Γι'αυτό επιμένω στις ανασκαφές στην χώρα του Υποσυνειδήτου..

    Καλησπέρες!

    Λάκων, έχω πληγεί σφοδρά, όπως όλοι μας... Πλήττω, πλήξη.. Κατάπληξη. Ας είναι οι αντιδράσεις όλων των πληγέντων ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ!!!

    ReplyDelete
  12. Φίλε μου καλή χρονιά. Να συμπληρώσω, αν μου επιτρέπεις, οτι το βουβάλι και η παρέα του ταΐζουν μέχρι στιγμής το κοπάδι με ξένη τροφή. Την οποία και το κοπάδι δεν τη διαχειρίζεται σωστά. Σε λίγο καιρό αυτή η φούσκα που λέγεται ελληνική οικονομία θα καταρρεύσει και τότε θα γελάμε όλοι μαζί. Επιβιώνουμε με οικονομικές ενέσεις (κοινοτικά πλαίσια στήριξης). Όλοι μας είμαστε ζώα με την κακή έννοια. Όταν ο μ-κας Έλληνας πατέρας "πουλούσε" την επιχείρηση στο γιο του και τον δήλωνε νέο επαγγελματία δίχως να τον πιέζει να δουλέψει, αλλά μόνο για να πάρει την επιδότηση, την οποία την έτρωγε το "παιδί" στις π-τάνες και σε αυτοκίνητα. Με υπερτιμολόγηση και άλλα κόλπα τα χρήματα μπαίνανε σε τσέπες και δεν αναβαθμίζανε τις προσφερόμενες υπηρεσίες προς τον καταναλωτή. Όταν στο όνομα του αγροτουρισμού έχουν χτιστεί μικρά παλάτια σε κάτι κατσικοχώρια, όταν οι αγρότες που κάποτε παίρνανε χρήματα κυκλοφορούσαν με BMW δηλωμένη "αγροτικό μηχάνημα" , όταν με το πρόγραμμα "δικτυωθείτε" ελάχιστοι κάθησαν να μάθουν να χειρίζονται υπολογιστή γιατί η επιδότηση έγινε laptop για τον πιτσιρικά να παίζει online παιχνίδια. Ζητώ συγνώμη για τις εκφράσεις μου αλλά είμαι αγανακτισμένος. Σε μπου-έλο συναντάς τριών ειδών ανθρώπους. Τον νταβατζή, που έχει τις γνωριμίες και φροντίζει για την καλή λειτουργία της επιχείρησης. Τους πελάτες, που έχουν το χρήμα το οποίο χρειάζεται ο πρώτος και έτσι κλείνει μαζί τους συμφωνίες, και τις π-τανες που δεν έχουν άποψη επι του θέματος. Απλά πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους και να αμειφθούν ανάλογα με το τι έχουν συμφωνήσει οι ανωτέρω. Σου θυμίζει κάτι;

    ReplyDelete
  13. Φίλε μου, αν η αγανάκτηση όλων εκφραζόταν με αυτόν τον τρόπο και έβγαζε καταιγιστικές και μεστές αλήθειες, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά τώρα!

    Τα λεγόμενά σου επισφραγίζουν την ανάρτηση και συντελούν στην ολοκλήρωσή της με τον καλύτερο τρόπο!
    Πραγματικά χαίρομαι για την αλληλεπίδραση! Να'σαι καλά!

    ReplyDelete
  14. Μετρημενα ειναι τα ψωμια σας ανθρωπακια!Και δεν θα εχετε καθολου καλο τελος!
    Σας το μηνυει αυτο ο εκπροσωπος του ζωικου βασιλειου!
    Διοτι γιναμε σιγα σιγα ...ενα με σας!
    Πηραμε τις συνηθειες σας!Τις κακες ομως!Πιθηκινες,παιρνουν δωρακια/τροφη και το "κανουν "με αλλους πιθηκους!
    Κορακια,παρατηρουν που κρυβουν τους καρπους τα αλλα και ...τους κλεβουν!
    Αρκουδες..τις εχω δει με τα ματια μου,στα ποταμια της βορειας Αμερικης... περιμενουν τεμπελικα τους εξουθενουμενους σολωμους και αφου τους πιασουν...τρωνε το αφρατο της κοιλιας,που ειναι γεματο με αυγα και το υπολοιπο ...το πετανε!
    Και φαλαινες εχω δει,να πεθαινουν διαμαρτυρομενες σε καποιες παραλιες!
    Μετα απο ολα αυτα ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑ!
    Παω να παρω την αδεια του κυνηγου και οποια ζωα παρει ο χαρος!

    ReplyDelete
  15. τα "ζώα" που φέρουν ανθρώπινες αντιδράσεις θα είναι παγιδευμένα αεί στο να αποφασίσουν επιτέλους τι είναι. Σαν τον λύκο της στέππας του Εσσε...
    τα όντως ζώα έχουν ξεκαθαρίσει τους ρόλους τους αλλά δεν έχουν καθαρίσει ακόμα με τους ανθρώπους που τα εκτοπίζει, τα τρώει, τα βασανίζει...
    οι εκτός ύπνου, οι έξυπνοι δηλαδή άνθρωποι, είναι μειονότητα! κι αυτό κυρίες και κύριοι είναι το τραγικό της υπόθεσης...
    αλλά ευτυχώς, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία...
    προβληματισμένη καλησπέρα! :)

    ReplyDelete
  16. Κώστα, ξέρεις πόσες φορές το έχω σκεφτεί; Να βουτήξω το δίκανο που δεν έχω και να πάρω τους δρόμους.. Και στοχευμένα να πάρει αρκετούς ο χάρος. Ο Νεάντερταλ που όλοι μας κουβαλάμε καλά κρυμμένο μέσα μας αυτό μου ψυθιρίζει να κάνω.
    Αλλά και ποιος είμαι γω που θα χρηστώ έμπρακτος θεματοφύλακας των αυτονόητων;
    Καπόπιν ξυπνάει ο Μαγκάιβερ, και κλαίει που δεν υπάρχει συσκευή κρυονικής κατάψυξης, να καταπλακώσει τα ασύδωτα ΖΩΑ, να τα δεσμεύσει μέχρι νεοτέρας στους παγετώνες των ανομημάτων τους.

    Φασιστικές και ολοκληρωτικές μέθοδοι όμως... Και αποφεύγω να τις προτιμήσω.
    Γι'αυτό διαλέγω το ηλεκτρονικό μου "δίκανο", με σφαίρες τις λέξεις.
    Μάταιο; Ανούσιο; Δειλό; Αποτελεσματικό;... Δεν ξέρω ακόμα, το ψάχνω

    ReplyDelete
  17. karyatida, παγιδευμένα τα "ζώα" πράγματι, σε παγίδα που μόνα τους έστησαν. Και δυστυχή εξ αυτού! Ποιος τολμάει να τα βάλει με την αυτογνωσία, ποιος θα έχει τα κότσια να δώσει απάντηση στο ζωογόνο ερώτημα "Τι είμαι;".

    Τα ζώα πραγματικά είναι ξεκάθαρα και ξεκαθαρισμένα. Τα διέπει ασύλληπτη οργάνωση. Δεν τα εγκατέλειψε ο σεβασμός. Τιμούν και τιμώνται.
    Οι άναρχοι, ασύδωτοι άνθρωποι τόσα χρόνια δίπλα στα ζώα δεν μάθαμε πολλά.
    Απόδειξη ότι δεν εκμεταλλευόμαστε την εξυπνάδα μας. Την γνώση του περιβάλλοντος. Την σοφία της φύσης. Οι απελπιστικά λίγοι που όπως εύστοχα λές δεν κοιμούνται, είναι πρόσωπα τραγικά. Ευχή και κατάρα η αγρυπνία τους. Βλέπουν, ακούν, συνειδητοποιούν. Και; Θλίβονται! Οδηγούνται στην εσωστρέφεια ίσως. Και έρχεται και η φράση "Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι" να σε καταβαραθρώσει στον υπόκοσμο των ξωτικών..

    Και ένα ακόμα εν κατακλείδι που λές και επαυξάνω: Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ !
    Ελπιδοφόρες καλησπέρες!

    ReplyDelete