Feb 3, 2008

Γυμνάζοντας ΖΩΗ Γυμνή . . .

Ο Ήλιος φωτίζει. Ζεσταίνει. Φτιάχνει την Διάθεση.
Το σκοτάδι;
. . .

Όταν έρχεσαι στο Φως, όλα είναι απέριττα…
Σχεδόν αυτονόητα.
Κατόπιν;
. . .
Ποιες Αυθεντίες σε έμαθαν να θαυμάζεις…;


Και ποιες εξωγενείς ενοχές σε σκανδαλίζουν;


Απορρίπτοντας αυτό που εν δυνάμει ποθείς.
Υπηρετώντας το διαστροφικό παίγνιο της Υποκρισίας.

"Κλείνεις το ΦΩΣ...;
...Δεν νιώθω άνετα…"
Είναι ντροπή να ντρέπεσαι για τον εαυτό σου
Φοβάσαι;
Σέβεσαι;
Τρομάζεις;
Διστάζεις;
Δειλιάζεις;
…………..

Κρύβεσαι;
Τι σε σοκάρει ακριβώς; Και τι σε τρομάζει;
Τι να σε περιορίζει άραγε;
Άγραφοι Νόμοι;

ΘΡΗΣΚΕΙΑ;
Οικογένεια;
Κοινωνία;
Ε Σ Υ
;
Για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ δεν ΜΑΧΕΣΑΙ;

Ποια είναι η προσωπική σου
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ;

Πως μπόρεσες να ξεχάσεις τις συνθήκες
υπό τις οποίες είδες το πρώτο
Φ Ω Σ ;
Θ Υ Μ Α Σ Α Ι
;
Θ Υ Μ Η Σ Ο Υ
!

Μπορείς να αποδράσεις
στο
Τ Α Ξ Ι Δ Ι
ΓΥΜΝΗΣ
Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ι Α Σ
;
Γυμνός
Γ Υ Μ Ν Α Ζ Ω
Ζ ω ή
Γ Υ Μ Ν Η
!

25 comments:

 1. Η γυμνή αλήθεια είναι πως γυμνοί ερχόμαστε στον κόσμο και γυμνοί φεύγουμε.
  Οπως επίσης μόνοι ερχόμαστε, μόνοι φεύγουμε....

  ReplyDelete
 2. Γυμνή αλήθεια πραγματικότητας, που πονάει και δεν αντέχεται. Και έρχεται η ανάγκη να ρίξουμε κάτι πάνω μας, να ξεγελάσουμε το ΤΕΛΟΣ. Τους ίδιους μας τους εαυτούς.
  Κρυβόμαστε κάτω από κουρέλια φανταχτερά είτε ρετάλια σκοροφαγωμένα. Και τι μένει;
  Όμως εν τέλει η γύμνια, το "φεύγουμε" και το "μόνοι", μπορούν να είναι όμορφα και θετικά, αν οι προυποθέσεις της γνωριμίας και συμφιλίωσης είναι αληθινά ανθρώπινες!

  ReplyDelete
 3. από μηχανής θεέ
  υπέροχο το πόστ σου.Για το μόνοι ερχόμαστε και μόνοι φεύγουμε δεν θα πολύ συμφωνήσω (πάντα μας περιμένει κάποιος όταν ερχόμαστε και ελπίζω θα μας περιμένει και όταν φεύγουμε), ακόμη όμως κι αν αυτό ισχύει σε ολόκληρο το μεσοδιάστημα έχουμε τη δυνατότητα, αν όχι την υποχρέωση, να μην ζήσουμε μόνοι...
  Είναι αργά για να σου πώ κάτι περισσότερο αν και θα το ήθελα.
  Καλή σου βδομάδα.

  ReplyDelete
 4. Μου το είπες και τελικά το έκανες.
  Το παρουσίασες και πολύ όμορφα.
  Στην αρχαία Σπάρτη οι γυναίκες κυκλοφορούσαν γυμνές.
  Κυρίως οι ανύπαντρες στις πομπές.
  Όπως αναφέρει ο Πλούταρχος η γύμνια τους δεν παρουσίαζε τίποτα αισχρό και γινόταν για να μην μειονεκτούν έναντι των ανδρών που κυκλοφορούσαν και αυτοί γυμνοί!!

  ReplyDelete
 5. Mahler76, καλώς τον! Αναφορικά με την μοναξιά των ανθρώπων, μιλάμε για τις 2 όψεις του ίδιου νομίσματος. Από την μία κανείς δεν θα καταλάβει ποτέ τις σκέψεις σου ή τα συναισθήματά σου, μιας και δεν μπορεί να είναι εσύ. Από την άλλη υπάρχει η αγωνιώδης προσπάθεια να το αντιστρέψουμε αυτό, που συχνά επιτυγχάνεται. Είναι ζήτημα οπτικής και προοπτικής..
  Καλή βδομάδα

  ReplyDelete
 6. Ποτέ η γύμνια μοναχή δεν παρουσιάζει τίποτα το αισχρό, Λάκων. Οι οφθαλμοί των άλλων είναι αισχροί και ο τρόπος επεξεργασίας του εγκεφάλου τους. Οι πρόγονοί μας ορθώς είχαν επεξεργαστεί και αποδεχτεί τα του υγειούς σώματος, οίκο υγειούς και ακμαίου πνέυματος.
  Το' πα και το'κανα τελικά.. Και θα συνεχίσω να περιφέρω την γύμνια μου, καθώς προκείπτει και από την ανάρτηση, ως αυθόρμητη έκφανση της ελευθερίας του εαυτού μου, όταν και όποτε αυτό είναι εφικτό.

  Καλημέρα και καλή βδομάδα.

  ReplyDelete
 7. το σκοτάδι;
  απλώς δημιουργεί εντυπώσεις..
  και όταν η μέρα ξεπροβάλλει, όλα θα είναι διαφορετικά..

  δυστυχώς!

  όλα καλά όμως!

  ReplyDelete
 8. Kat., ωραία το θέτεις, ευτυχώς ή δυστυχώς.
  Καμιά φορά, πράγματι, της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά...

  ΟΛΑ ΚΑΛΑ!!!

  Καλημέρες!

  ReplyDelete
 9. Από Μηχανής Θεέ, θεϊκό. Από τα λίγα ποστ που ζήλεψα, αλλά και να ήθελα δεν θα μπορούσα να το παρουσιάσω έτσι, διότι η ομορφιά έγγυται στην μοναδικότητα του καθενός μας.
  Οι κάθε λέξη σου είναι και ένα θέμα. Θα σταθώ όμως στο θέμα τις εξέλιξης και της πορείας μας προς την ελευθερία, διότι εξελισσόμεθα ποτισμένοι ανελευθερίες και έτσι γεννώνται φόβοι, πάθη, και ερωτηματικά άλυτα. Ευτυχώς η ανιδιοτελής αγάπη πάντα υπάρχει μέσα μας διότι έτσι με αυτήν γεννηθήκαμε και αυτή και ας αχνοφέγγει μας κάνει να βλέπουμε την γύμνια, της ψυχής μας με ζεστασιά. Γύμνια που μας ταράσσει και που όμως μας μαγεύει. Το γυμνό είναι παραδεκτό και τίποτα αισχρό στην προοπτική της αλήθειας. Τίποτα μεμπτό όταν η συγκινησιακή συμμετοχή είναι από μη υποκριτικές ταυτίσεις με τα έσω μας, με την διάνοιά μας. Τα άλλα όλα είναι κοινώς κοινωνικοί μυθοπλαστικοί εμπαιγμοί για όσα δανεικά μας φόρτωσαν.
  Πάντα θυμάμαι ο άνθρωπος δεν κρίνεται για μία πράξη του... Πάντα ομολογώ ότι υπάρχει και αυτόνομη συνείδηση, ικανή να αξιωθεί όσα επιθυμεί ο εαυτός και να καθρεφτιστεί στο αντίστοιχό του, της αντίληψής του το όμοιο. Όχι παρόμοια, ούτε ρατσιστικά, μα είναι θέμα ελεύθερης βούλησης και επιλογής και κει δεν χωρούν συμπόνιες. Διότι με τέτοιες υποχωρήσεις οι διαφωνίες και οι συγκρούσεις είναι μοιραίες. Καμία συγκάλυψη μόνο προϋποθέσεις για την πορεία μας προς την εκγύμναση, ζωής γυμνής.

  Την καλησπέρα μου, σ' ευχαριστώ για την φιλοξενία, σχώραμε αν πολυλόγησα!

  ReplyDelete
 10. NTREPOMAI GIA THN GYMNIA MOU..

  DEN NIW8W ELEY8ERH...

  PWS NA APELEY8ERW8W?

  ReplyDelete
 11. ή και το αντίθετο!

  ReplyDelete
 12. Αγαπητή μου Υπερρεαλίστρια,
  Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω από που να ξεκινήσω... Ίσως από το "ζήλεψα". Μια όμορφη λέξη [εκ του "ζήλος"], που οι άνθρωποι απαξίωσαν με ζήλο αφάνταστο... Το νιώθω πως ότι καταφέρει να αγγίξει το μυαλό σου, μετατρέπεται σε ζήλο σου, και όταν η αίσθηση αυτή σαν εγκαφαλικό μπούμερανγκ επιστρέφει, ζήλος στον ζήλο γίνεται.
  Η φιλοξενία ίσως να θεωρείται Ελλήνων αυτονόητο δεδομένο. Πόσο μάλλον εδώ, όπου με φαιό σπαθί αιχμηρό την κατέκτησες. Συγχώρεσης ανάγκη δεν έχεις καμιά. Δεν αφορά άμεσα την φυλή που ανήκεις.
  Ναι, ποτισμένοι στα άλυτα, και που είναι ο γόρδιος δεσμός; Η μαγεία της ελληνικής ακολουθεί.. Ανιδιοτέλεια ίσον ο μη αυτοσκοπός! Ναι υπάρχει. Ποιος την ξεχωρίζει στα τόσα νούφαρα του απώτερου βάλτου;
  Είναι και αυτά τα δανεικά επίκτητα, να βιάζουν δίχως έλεος την εκγύμναση.
  Μα τι να λέμε σε πολιτισμούς όπου τα πρότυπα, η μόδα, οι ροπές και το σύμπαν κινούνται γύρω από ρωμαλέα ιδανικά κορμιά, υγιή με ευεξία.. Μέγα ερωτηματικό που μόνο το 20% ευθυγραμμίζεται με το αυτονόητα φυσιολογικό, γυρίζοντας την πλάτη στην καχεξία και τα παχύσαρκα αδιέξοδα της πλειοψηφίας. Ο χρυσός που κάνουμε άνθρακα. Μια εκγύμναση που ξώφαλτσα πέρασε απ' τον νού, προσπέρασε επιδεικτικά το σώμα και χάθηκε στις φαύλες μυθοπλασίες που αιχμαλώτησαν την γύμνια.

  Καμία συγκάλυψη!

  Φιλία και θαυμασμός κατακτηθέντες, συνοδεύουν μια Καληνύχτα!

  ReplyDelete
 13. kat., πάντα μαζί με δόσεις αντιθέτου, για να επέλθει η χαμένη ισορροπία. Ύβρη αποτελούν τα μονόπλευρα.

  ReplyDelete
 14. @ trouli: Στα ρητορικά / ποιητικά / ρεαλιστικά ερωτήματα που θέτεις, ουσιαστικες απαντήσεις θα λάβεις μέσα από τον ίδιο σου τον εαυτό μονάχα. Όσο δύσκολο ή εύκολο και αν είναι αυτό...

  ReplyDelete
 15. RHTORIKA/POIHTIKA E???DEN TO NOMIZW..

  APO TON IDIO MOU TON EAUTO, NAI TO PISTEYW.POLLA KATAFERA ME ATELEIWTES SYZHTHSEIS ME TON EAUTO MOU..

  KAPOIA STIGMH 8A TO KATAFERW KAI AUTO.. 8ELW NA ELPIZW..

  TIS EUXES SOU!!!

  TIS KALHMERES MOU!!!

  ReplyDelete
 16. Εγώ πάντως, από το ωραίο σου ποστ, συγκρατώ αυτό το "Και ποιές εξωγενείς ενοχές σε σκανδαλίζουν;" - μαζί με την από κάτω φώτο.

  Μήπως αυτές οι ενοχές είναι εσωτερικές - μήπως τις γεννάμε εμείς; Μήπως φταίει η κυρία του αεροπλάνου;

  ReplyDelete
 17. Πες ότι έγραψες όλο αυτό για να μας προτρέψεις για γυμνισμό στις παραλίες..:PP Πολλές έννοιες και θέματα μαζεμένα, και δεν εξεπλάγην από σένα. Για τη γύμνια της ψυχής μας τι να πούμε; Πότε απογυμνώνεται η ψυχή;.. Όταν της στερούμε την ελευθερία της;..

  (ζωγραφίζεις λέμε! και με τέτοιες εικόνες..)

  ReplyDelete
 18. Καλησπέρα Zorba! Εσωτερικές, αεροπλανικές και επίκτητες...! Ορθώς εστίασες λοιπόν...(!)..
  ...Στην ψυχή..!

  ReplyDelete
 19. Γειά σου Καρυάτιδα!!!!
  Καλησπέρες τρελές & κεφάτες!!! :)))

  ReplyDelete
 20. Αγαπητέ Ισορροπιστή, χαίρομαι που συν τοις άλλοις εισέπραξες ολόσωστα και την συγκεκριμένη προτροπή! Όντως θίγει πολλά η ανάρτηση, σε λίγες αράδες. Χαίρομαι ιδιαίτερα και λυπάμαι γι' αυτό..

  Τέλος, νομίζω ότι κάτι κατάλαβες εσύ, χεχεχε... [μπράβο παρατηρητικότης!!!] Οπότε θα πρέπει να σε εξοντώσω τώρα, ξέρεις πολλά.... Χαχαχαχαχαχαχα!!!!!! Καλησπέρες!

  ReplyDelete
 21. Καλημερα πανεμορφο ποστ.....

  ReplyDelete