"ειδήσεις, ταξίδια, Ελλάδα, νησιά, μυστήριο, ιστορία, διακοπές, παραλίες" @ Θεούλης: Ενδογήινος Τερατομάχος

Jun 23, 2008

Ενδογήινος Τερατομάχος

Τέρατα παντού. Γέμισε ο Τόπος.
Περικυκλωμένοι μόνιμα. Μπερδεμένοι στην δύναμη της συνήθειας.
Black Hole Sun
Τέρατα ανθρωπόμορφα. Ντυμένα με αστραφτερά χαμογελαστές μάσκες και ρούχα του συρμού. Αποπλανούν και αποσυντονίζουν.


  Και μετά, άνθρωποι με τερατόμορφες μάσκες. Που έχουν ξεχάσει τελικά ποια είναι η πραγματική τους φύση. Νομίζουν . . . Θεωρούν . . . Μα αγνοούν οικτρά! Δεν γνωρίζω περισσότερο επικίνδυνο τι είναι... Περισσότερο επώδυνο!

Some of them want to Use you! Some of them want to get used by you...




Χρήση και κατάχρηση. Δόλος και Δέλεαρ. Υπόγειες διεργασίες, συχνά άτιμες. Ψευδείς παραπλανήσεις. Ποταπά εξώφυλλα ιλουστρασιόν σε βιβλία με άδειες σελίδες μελανές. Μην ξεγελιέσαι! Η στάχτη στα μάτια ποτέ δεν θα δημιουργήσει γράμματα. Δεν φτιάχνονται έτσι οι λέξεις του νοήματος και της συνοχής. Τα ακατάληπτα προδίδουν. Θα σε προδώσουν.

...Some of them want to abuse you! Some of them want to be Abused. . .

Τέρατα με λοβοτομή. Τα σκόρπια επιφανειακά θέλω τους, κινητήριος δύναμη γίνονται επιβολής και ταλαιπωρίας. Διώκοντας εαυτούς και αλλήλους. Τερτίπια φαιδρά σκαρφίζονται να γεμίσουν κάθε ανικανοποίητο ψήγμα που τους συναποτελεί. Ξεζουμίζοντάς σε, τραγικά και μάταια. Σπαταλώντας τον χρόνο σου, τέρατα σε σφετερίζονται όντας ντε φάκτο σπαταλημένα.
Τέρας και εγώ! Τέρας από όσα εισπράττω. Προσαρμοσμένος παρατηρώ. Το τέρας εντός βρυχάται. Άραγε το τερατώδες πρίσμα πίσω από οφθαλμούς που ξεγελούν, αποκωδικοποιεί έτσι το ευρύτερο γίγνεσθαι; Ή η ανεξήγητη καλπάζουσα διαύγεια διαβλέπει τα φρικιαστικά τερατόμορφα ερεθίσματα της πραγματικότητας;
*Τερατόφιλος * Τερατομάχος * Τερατολάγνος *

...Και σαν Από Μηχανής Θεός, η αρχαϊκή Aλήθεια του ενδογήινου αποκαλύπτει δραματικές απόκρυφες εικόνες, ακροβατώντας σε σκοινιά αιχμηρά. A Deus . . .

[Εύβοια, 15 Ιουνίου 2008]

8 comments:

  1. Τα τέρατα όμως καμιά φορά γεννούν ή διαπαιδαγωγούν αγρίμια. Και μην έρθει η μέρα που οι αγριεμένοι άνθρωποι θα καταπιούν τα αδύναμα τέρατα.
    Η μήπως όχι τέρατα αλλά εκτρώματα.
    Ίσως είναι καιρός να ξαναλειτουργήσει ο Καιάδας.
    (Του πνεύματος)

    ReplyDelete
  2. “ Οία η μορφή τοιάδε και η ψυχή ” ή “Από ρόδο βγαίνει αγκάθι και αγκάθι βγαίνει ρόδο” ???

    Και για να εκτονώσω λιγάκι το τερατώδες της ανάρτησης και για προσωπική σου ενημέρωση μόνο, το “καλό” μου χέρι είναι το δεξί.

    Αν το κατάλαβες λάθος χειραψία κάναμε και λάθος χέρι ψηλάφησες φίλε, … άσε που δεν με είδες και να θυμώνω. Χαχαχαχαχα!!!

    Την καλησπέρα μου.

    ReplyDelete
  3. χμμ τωρα εντόπισα ποιος ειχε επισκεφτει το blog μου απο Ευβοια //χεεεχχ
    Μακρυα από τα τέρατα οσο λαγνα και αν είναι ..Θα σε ξεζουυμίσουν και μετά θα σε πετάξου ..
    ( Αν μπορέις χαμήλωσε λιγο τη μουσικ'η στο backround) ή αστην να επιλέγει ο επισκέπτης αν θελει να την ανοίξει ..
    Αποσυντονίζει στη μελέτη του άρθρου.. και δεν γραφεισ κι επιφανειακά πανάθεμά σε

    ReplyDelete
  4. Λειτουργεί φίλε Λάκωνα ο Καιάδας και ας μην το ξέρουμε. Είναι και αυτός μία από τις άμυνες της φύσης. Αυτής που ξεχνάμε ότι ανήκουμε. Πνευματικός ή μη, υπάρχει. Απλά έρχεται εκεί που δεν το περιμένεις.
    Υπάρχουν λογής λογιών τέρατα [με ή χωρίς εισαγωγικά], όπως και λογής λογιών άνθρωποι. Μην είναι το ίδιο και το αυτό?
    Και αγρίμια υπάρχουν. Εν δυνάμει ή εν ενεργεία.
    Η κουβέντα περί εκτρωμάτων είναι μεγάλη και δεν σου κρύβω ότι δεν έχω το μυαλό και την όρεξη να την κανω τώρα. έτσι όπως το εκλαμβάνω ότι το λες, συμφωνώ πάντως.
    Χαιρετώ

    ReplyDelete
  5. Φίλε μου X-Man, το κάθε τι βρίσκει διαύλους εκτόνωσης μόνο του, έτσι όπως ήλθε. Αβίαστα και απλά.
    Πάντως επιλέγω να βλέπω νευριασμένους ανθρώπους. Ενίοτε το προκαλώ, αποκομίζοντας χρήσιμα συμπεράσματα, όποιες και αν ειναι οι συνέπειες. Πρέπει να τολμάμε να αντιμετωπίζουμε τα πάντα. Τέρατα, ομορφιές, τερατουργήματα, τον ίδιο μας τον εαυτό.
    Τώρα τα υπόλοιπα δεν τα έπιασα. Είναι μάλλον αυτή η βλακεία, που σκέφτεσαι όλα τα υπόλοιπα πέρα από το προφανές. Είναι καλό να σκέφτεσαι και δεν είναι καλό να σκέφτεσαι. Με ένα ιστολόγιο πάντως, συνήθως σκέφτεσαι. Εξαρτάται δηλαδή..
    Αυτά, καληνυχτίζω

    ReplyDelete
  6. Λιακάδα, νομίζω ότι με ξεσκέπασες. Σίγουρα εγώ ήμουν! Αν όχι με IP address, τότε μάλλον με την δύναμη της σκέψης.
    Μακριά, κοντά, δεν ξέρω. Γιατί όχι? ότι προκύπτει πρέπει να αντιμετωπίζεται πιστεύω. Να αλλάξεις δρόμο; Μπααα... Και ας ξεζουμιστείς και πεταχτείς, τι να λέει; Δέχεσαι ότι έχεις κάνει ή ότι θα κάνεις. Όλα χρειάζονται.
    Απλά όταν ο σκοπός εκπληρωθεί ή παρέλθει, ας μην καταντήσει αυτοσκοπός.. Το σιχαίνομαι. Ας μπει μια τελεία. Ας κλείσει ο κύκλος εδώ.

    Και η μουσική παροδική είναι. Θα αλλάξει και αυτό, όταν είναι η ώρα.
    Καλό βράδυ

    ReplyDelete
  7. Αν αγαπήσουμε τα τέρατα ίσως να μη μας τρομάζουν τόσο πια, μια και για κείνα, τέρατα είμαστε και μεις και τα τρομάζουμε με τη σειρά μας...

    κατασπαράξετε αλλήλους μα... που χωράει η αγάπη?

    Χωράει πουθενά?

    ReplyDelete
  8. Eγώ δεν θα πω λέξη για τα τέρατα. Θα πω οτι τα "Μάτια Ερμητικά κλειστά" ήταν μοναδική ταινία. Η απόδειξη οτι ο Κρούζ είχει κάνει εξαιρετικές ταινίες και οτι οι β' ρόλοι μπορούν να απογειώσουν ένα έργο. Ναι, για τη Νικόλ Κιντμαν μιλάω...
    Είμαι εκτός θέματος; Ή μήπως τελικά η τερατολογία δεν μου πάει; Αναζητώ μάλλον την ομορφιά εκεί που υπάρχει.
    Καλησπέρες...δροσερές!!

    ReplyDelete