"ειδήσεις, ταξίδια, Ελλάδα, νησιά, μυστήριο, ιστορία, διακοπές, παραλίες" @ Θεούλης: ΟΛΟΙ ΜΟΥΓΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΕΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ! ! !

Jul 10, 2008

ΟΛΟΙ ΜΟΥΓΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΕΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ! ! !



Μια από τις πολιτικές ειδήσεις της ημέρας είναι σίγουρα η επίσημη επίσκεψη του σοσιαλιστή Ισπανού πρωθυπουργού Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο στην Ελλάδα, η πρώτη που πραγματοποιεί μετά από 4 χρόνια που ήδη κυβερνάει το Βασίλειο της Ισπανίας.

Μέχρι εδώ όλα καλά... Όσα ΜΜΕ ασχολήθηκαν με την συγκεκριμένη είδηση, ενημέρωναν με άρτιο και επαγγελματικό τρόπο τους Έλληνες πολίτες για τις επαφές που είχε ο Ισπανός πρωθυπουργός με την ελληνική πολιτική ηγεσία, για το πρόγραμμα επισκέψεών του στην Ακρόπολη, το νέο Μουσείο κλπ.
Πηχιαίοι τίτλοι ελληνικών ηλεκτρονικών εφημερίδων γράφουν:

"Κοινωνικό πρόβλημα η ανεργία"
"Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Ισπανίας "
"Στην Αθήνα ο Θαπατέρο"
"Επίσκεψη Θαπατέρο στην Ακρόπολη και το Νέο Μουσείο"

..συμπληρώνοντας ότι Καραμανλής και Θαπατέρο είχαν διεξοδικές συζητήσεις για περαιτέρω οικονομική συνεργασία των δύο χωρών, για την Ευρωπαική Ένωση και την συνθήκη της Λισαβώνας, την Μεσογειακή Ένωση, την συνεργασία σε θέματα ενέργειας, την ακρίβεια, την μεταναστευτική πολιτική και τα θέματα φύλαξης των συνόρων της Ε.Ε.

Και πάλι μέχρι εδώ όλα καλά...
ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ, ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ ΕΝΤΟΠΙΖΟΥΝ ΑΛΛΟΥ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ??? Ας δούμε τι αναφέρουν οι αντίστοιχοι ισπανικοί πηχιαίοι τίτλοι:
"Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ 6 ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"
Η Ελλάδα θα καταστεί ο μεγαλύτερος πελάτης στην ιστορία της ισπανικής στρατιωτικής βιομηχανίας, εάν το δημόσιο ναυπηγείο Navantia αναλάβει την σύμβαση που θα εξοπλίσει το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό με εξι φρεγάτες, το ποσό πώλησης των οποίων, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα υπερβαίνει τα 5.000 εκατ. ευρώ. Ο Πρόεδρος José Luis Rodríguez Zapatero θα κάνει σήμερα την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, συνοδευόμενος από ομάδα επιχειρηματιών με στόχο την προώθηση των επενδύσεων στην Ισπανία, ιδιαίτερα στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και υποδομής.-

Στα ελληνικά, πέρα από το παρόν κείμενο, υπάρχει και η παρακάτω αναφορά:
Οι φρεγάτες είναι ένας από τους βασικούς στόχους της επίσκεψης τελικά...για να δούμε πόσο καλός "πωλητής" είναι ο Θαπατέρο...θα καταφέρει να κάνει τη μεγαλύτερη πώληση όπλων στην ιστορία της Ισπανίας;;Είναι και τα αιολικά βέβαια, φωτοβολταϊκά, ενέργεια γενικά...

Και σιγά που ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ, ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟΣ & ΑΔΕΥΣΜΕΥΤΟΣ Ελληνικός Τύπος θα ασχολιόταν με 6 ψωροφρεγάτες και 5 δις ΕΥΡΩ. Από την τσέπη τους θα πληρωθούν άραγε? Αυτοί κοιτάνε να πουλήσουν κανα DVD τις κυριακές και να κάνουν πλάτες στο ΣΥΣΤΗΜΑ, για πλάγιες και υπόγειες εισπράξεις.

Και όλοι εμείς οι μικροί και ποταποί πολίτες ας ανακράξουμε λοιπόν:

ΖΗΤΩ Η ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ! ! !
ΖΗΤΩ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ ! ! !
ΖΗΤΩ Η ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ & ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ ! ! !