"ειδήσεις, ταξίδια, Ελλάδα, νησιά, μυστήριο, ιστορία, διακοπές, παραλίες" @ Θεούλης: Ο Βομβαρδισμός της Αργυρούπολης

May 12, 2009

Ο Βομβαρδισμός της Αργυρούπολης



Στην Ελλάδα του 2009 τα σχεδόν καθημερινά φαινόμενα αναρχίας, τρομοκρατίας και ακατανόητης τυφλής βίας τείνουν να θεωρηθούν δεδομένα, ως μέρος μιας ευρύτερης παρακμιακής και μίζερης ρουτίνας.

Η Αργυρούπολη ομολογουμένως θεωρείται ένα από τα ήσυχα και προνομιακά προάστια της Αθήνας. Μετά από μήνες ολόκληρους όπου τα σπίτια της Αργυρούπολης και των γύρω περιοχών καταληστεύονται σε ρυθμούς "πανδημίας", ήρθε τα ξημερώματα της
Τρίτη 12/05/2009 ένα ισχυρό τρομοκρατικό κτύπημα εναντίον τράπεζας να συνταράξει τους πολίτες, οι οποίοι πρέπει πλέον να αντιμετωπίσουν μια νέα πραγματικότητα.

20 κιλά εκρηκτικών φέρεται να χρησιμοποιήθησαν στον κυριολεκτικό βομβαρδισμό της Eurobank επί των οδών Γερουλάνου & Βουλιαγμένης στην Αργυρούπολη. Το ισόγειο του κτιρίου και τα γύρω αυτοκίνητα καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ το σοκ για τους περίοικους ήταν τεράστιο.

                       

Τι είδους ανθρώπων τα μυαλά συλλαμβάνουν τέτοια σχέδια και υλοποιούν επιθέσεις. Ποιος είναι άραγε ο στόχος τους;

Μία από τις καραμέλες που πιπιλιέται από μερίδα της κοινωνίας μας σχετικά με τα άτομα που κρύβονται πίσω από παρόμοιες τρομοκρατικές επιθέσεις είναι ότι πρόκειται για ακραίους αριστεριστές με αντικρατική δράση. Πραγματοποιούν ενός είδους αντάρτικο πόλεων, ενώ στόχος τους είναι να πλήξουν το κατεστημένο, την εξουσία, την αστυνομία, το κεφάλαιο και εν γένει τους εκφραστές των δυναστών του λαού και της ελληνικής κοινωνίας.

Άραγε τι επέτυχαν οι συγκεκριμένοι "συμπολίτες" μας με το να βομβαρδίσουν τράπεζα στην Αργυρούπολη;
- Κατάφεραν ένα πλήγμα στο κράτος
- Έπληξαν το κεφάλαιο
- Επιχείρησαν να προειδοποιήσουν την Εξουσία να μην προβεί σε αντιλαϊκές πολιτικές
- Εξευτέλισαν την Ελληνική Αστυνομία



Φυσικά, αν κάποιος κλείσει την τηλεόραση και πάψει να δέχεται κατευθυνόμενους συλλογισμούς, θα δει άμεσα ότι:
- Το κεφάλαιο, η εξουσία και το κράτος δεν έχουν υποστεί καμία παρενέργεια όσα χρόνια γίνονται επιθέσεις τρομοκρατικές, βομβιστικές και άλλες. Ίσως μόνο πρόσκαιρα όταν υπάρξει δολοφονία συγκεκριμένου προσώπου, την οποία και ο καθένας οφείλει να καταδικάσει απερίφραστα. Και πάλι όμως, σε βάθος χρόνου η μορφή του κράτους που καταδυναστεύει όλους εμάς, βγαίνει αλώβητη και ενισχυμένη.
- Αυτό που περίτρανα κατόρθωσαν οι Βομβιστές - Τρομοκράτες ήταν απλά να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες, αλλάζοντας για λίγες ώρες/μέρες την ατζέντα της επικαιρότητας και των συζητήσεων Ποιον εξυπηρετεί άραγε κάτι τέτοιο;
- Πως να ένιωσε κάποιος όταν 04.10 τα ξημερώματα τινάζεται από το κρεββάτι του λόγω της εκκωφαντικής έκρηξης της βόμβας; Γιατί τελικά όλες αυτές οι ενέργειες τρομοκρατούν τον απλό πολίτη και όχι την εξουσία. Είναι βολικό οι Έλληνες να είναι φοβισμένοι, τρομαγμένοι, μίζεροι και "μικροί"...!!! Το θέαμα ενός βομβαρδισμένου με 20 κιλά εκρηκτικά κτιρίου σοκάρει τον καθένα. Τρομοκρατεί βαθιά τα μέσα του και χαράσσεται στο μυαλό του. Σε κανέναν Έλληνα δεν αξίζουν τέτοιες εικόνες δίπλα από το σπίτι του.
- Εν τέλει, αν κάτι επετεύχθη από τους τρομοκράτες αυτό ήταν άλλος ένας εξευτελισμός προς το Αστυνομικό σώμα. Ξέρω, πολλοί πολίτες είτε δεν νοιάζονται, είτε χαίρονται με κάτι τέτοια. Άμεσο αποτέλεσμα; ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ! Καθεστώς τρομοκρατίας, γνωρίζοντας ότι διαθέτουμε μια ανεπαρκή - διεφθαρμένη - αναποτελεσματική αστυνομία. ΦΟΒΟΣ από τους πολίτες... Και στον αντίποδα γλέντια από τους κακοποιούς, διαρρήκτες και μαφιόζους κάθε λογής. Επαναλαμβάνω, οι ληστείες σε σπίτια σε ολόκληρη την Ελλάδα έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Όπως κάθε όριο έχει ξεπεράσει και η θρασύτητα των κακοποιών, ασχέτως εθνικότητας. Στην μεθοδολογία τους, στην βιαιότητα, στην πρόθεση αφαίρεσης μιας αθώας ζωής για το τίποτε.

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ; ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ

Καμία απάντηση ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ. Αυτό το ερώτημα αδυνατούν να το απαντήσουν οι ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Κανείς δεν έχει απαντήσει στο πως να πάψει ο Έλληνας του 2009 να φοβάται, ούτε η Κυβέρνηση, η Αντιπολίτευση, τα Κόμματα, η Εκκλησία, η Αστυνομία, η Δικαιοσύνη, οι Δήμοι, η Ευρωπαϊκή Ένωση.... ΚΑΝΕΙΣ.

Μάλλον πρέπει κάποια στιγμή να απαντήσουμε μόνοι μας, εμείς οι Έλληνες πολίτες και να απαντήσουμε ΗΧΗΡΑ!

Σε λιγότερο από 1 μήνα έχουμε εκλογές. Μας θέλουν φοβισμένους, δηλαδή έχοντας τον χειρότερο σύμβουλο, τον φόβο. Ας τους δείξουμε λοιπόν πως μπορεί να αντιδράσει ένας ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ.......

PHOTO: e-tipos.com, kathimerini.com, Apo mixanis Theos

4 comments:

  1. δεν ψηφίζω!
    δεν ψηφίζω!

    ReplyDelete
  2. Kat, το έπιασες το υπονοούμενο...

    Αυτό ακριβώς, μια μαζικότατη αποχή θα είναι η πλέον ηχηρή απάντηση όλων μας!

    ReplyDelete
  3. Ο φόβος και η ανασφάλεια καλλιεργούνται συστηματικά σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη γιατί απλούστατα αποτελούν μέσα χειραγώγησης της μάζας. Όταν απαξιώνονται οι θεσμοί και οι μορφές εξουσίας η μία μετά την άλλη πολύ εύκολα μπορείς να μαντέψεις τι έρχεται από το βάθος του λαβύρινθου. (υπενθυμίζω ότι στην Δημοκρατία οι εξουσίες προέρχονται από τον λαό για να υπηρετούν τον λαό). Δεν είμαι βέβαιος για το πώς ακριβώς εννοείς την ΗΧΗΡΗ ΑΠΟΧΗ και ούτε συμφωνώ με την Kat. Κάθε εκλογική αναμέτρηση πρέπει να δίνει ένα σαφές μήνυμα προς τους ασκούντες την εξουσία. Απαιτούμε καλύτερη και έντιμη διοίκηση και δεν συγχωρούμε πλέον ούτε τις κομματικές σκοπιμότητες ούτε επιτρέπουμε τις προσωπικές φιλοδοξίες να είναι πάνω από το κοινό συμφέρον.
    Η απλή αποχή εύκολα μπορεί να παρερμηνευτεί ως αδιαφορία, ως σιωπηρή αποδοχή ακόμη και ως φόβος. Ο ελεύθερος και δημοκράτης ΕΛΛΗΝΑΣ δεν φοβάται, δεν κρύβεται, και κυρίως δεν αποφεύγει.
    Μπορεί να δηλώσει ότι τους έχει όλους «γραμμένους» ΟΧΙ κάνοντας 4ήμερη κοπάνα, αλλά μένοντας συγκεντρωμένος έξω από τα εκλογικά τμήματα χωρίς να ψηφίζει.

    Την καλημέρα μου και δηλώνω ότι εγκρίνω την δυνατή επιστροφή σου.

    ReplyDelete
  4. Αγαπητέ μου, πραγματικά θα ήταν η ιδανική και ηχηρότατη απάντηση όλων των Ελλήνων να συγκεντρώνονταν έξω από τα εκλογικά τμήματα δίχως να ψηφίσουν. Αρνούμενοι να διαιωνήσουν εκ νέου όσα / όσους μας καταδυναστεύουν... Ακόμα καλύτερα αν συνολικά οι Έλληνες μαζεύονταν έξω από το κοινοβούλιο και τις πλατείες κάθε πόλης σε κάθε γωνιά της χώρας. Διαμαρτυρόμενοι ειρηνικά. Επειδή δεν πάει άλλο πια. Επειδή χρειαζόμαστε μια ουσιαστική αλλαγή.

    Πολύ φοβάμαι όμως πως δεν είμαστε ώριμοι αρκετά για κάτι τέτοιο. Δεν μπορούμε από τον χαβαλέ, τους καναπέδες και τον ψευτοτσαμπουκά να φερθούμε έτσι ως εκλογικό σώμα, ως λαός. Ας είναι, και μια καθολική αποχή [ακόμα και από την παραλία] θα δώσει πολλαπλά μηνύματα εκεί που χρειάζεται. Θα επανάλθω σχετικά με συγκεκριμένη ανάρτηση.

    ReplyDelete