"ειδήσεις, ταξίδια, Ελλάδα, νησιά, μυστήριο, ιστορία, διακοπές, παραλίες" @ Θεούλης: ¡Pida me los Cables en Agosto, por favor.......!

Aug 4, 2009

¡Pida me los Cables en Agosto, por favor.......!



... Αν κάποτε αποφάσιζε κάποιος να μοιράσει τίτλους στους μήνες του έτους, τότε στα σίγουρα ο μήνας Αύγουστος θα ανακηρυσσόταν Αυτοκράτορας, συγκεντρώνοντας περισσότερη λάμψη και αισθησιασμό και αφήνοντας στους υπόλοιπους μήνες κάποιες από τις αναμνήσεις του και χαρακτηρισμούς παρηγοριάς... Άλλωστε η αναγωγή αυτή στέκει ιστορικά, διόλου τυχαία...



Τον Αύγουστο το άπαν σύμπαν διαφέρει! Ενδεχομένως να κείται εκεί ίδιο και απαράλλακτο, μα για κάποιο λόγο παρεμβαίνει ένας παραμορφωτικός
καθρέπτης και η ψευδαίσθηση της διαφορετικότητας παίρνει σάρκα και οστά... Άλλες φορές, τα συναισθήματα που γεννά η κάψα του καλοκαιριού, σε απαράμιλλο συνδυασμό με τα τοπικά μελτέμια συνθέτουν ένα "τοξικό" κοκτέιλ που αλλάζει σχεδόν τα πάντα. Αυτόβουλα, είτε με τόση εσωτερική ροπή που η αλλαγή της διαφορετικότητας είναι σαν να προκαλείται από μόνη της.



Ακόμα και το να πλατειάζει κανείς, προσπαθώντας να περιγράψει τα όσα απερίγραπτα έχει μέσα στο μυαλό και την καρδιά του, την στιγμή που μια σταγόνα ιδρώτα κυλά αργά και γαργαλιστικά από τον δεξί κρόταφο προς το σαγόνι... είναι και αυτό αποτέλεσμα της αυγουστιάτικη μαγείας..

                         

Διακοπές.. Ελαφρότητα.. Απερισκεψίες.. Γέλια.. Κορμιά.. Επιστροφή.. Θάλασσα.. Άδειασμα.. Γέμισμα.. Παιχνίδι.. Προσμονή.. Διαφοροποίηση.. Ήλιος.. Λύτρωση..

                             

                           

Μπορεί και τίποτα απ' όλα αυτά.. Μπορεί και ακόμα περισσότερα, που πολύ απλά δεν είναι για να μοιράζονται. Εγωιστικό αυτό, ε; Φταίει πάλι ο Αύγουστος, είναι αφόρητα εγωιστής!

"Και μια αυγουστιάτικη νύχτα που γύριζε σαν ζάρι, είχε αστερισμούς να αστράφτουν στις πλευρές... Και πρόσωπα να τρεμοσβήνουν ρυθμικά! Ένα μπουκέτο εικόνες, αεροπλάνα που διασχίζουν το φεγγάρι...."
  


Και ξαφνικά ακούστηκε μια μελιστάλαχτη φωνή: " ¡Usted, Pida me los cables en Agosto, por favor! Ουστέδ, πήδα με λος κάβλες εν Αγόστο, πορ φαβόρ" .... Και τα κύμματα της φωνής πλημμύρισαν τον αέρα, χάιδεψαν αυτιά και σε λευκό τοίχο χτύπησαν, ξεβράζοντας αφίσες... Διαφήμιση άκουσα πως λέγεται, εφεύρεση σπουδαία στις βόρειες χώρες.. Ανθρώπων μυαλά, βαλμένα να πουλάνε καλοκαίρι...



Humor, Αηδία, Τέχνη, Χρήμα, Sex, Ευστροφία, Μη Ηθική, Ασυδοσία, Έκφραση...


Ακούστηκε τίποτα; Μήπως έγινε κάτι αντιληπτό;
Μα.., Αύγουστος είναι! Μας καλεί ο Αυτοκράτωρ... Θα πρέπει να υπακούσουμε...
             

2 comments:

  1. τέλειες καλοκαιρινές φωτογραφιούλες..
    μόνο που -thanks god..- το καλοκαίρι τελειώνει..
    άντε! καλό φθινόπωρο να έχουμε!

    ReplyDelete
  2. Ωραίο αφιέρωμα. Πάντως νομίζω πως τα δυσάρεστα συμβαίνουν το Σεπτεμβριο!!

    ReplyDelete