Mar 18, 2010

Ο Σύγχρονος ΒΙΑΣΜΟΣ της ψωροκώσταινας....Αγαπητοί κύριοι... Με τον χαβαλέ, την παρακμή και τα απανωτά μας τραγικά λάθη καταφέραμε και χάσαμε επισήμως πλέον την εθνική μας κυριαρχία...

Είναι προφανές ότι οι ξένες κυβερνήσεις και τα ιδρύματα του εξωτερικού δεν θα λάβουν την μορφή φιλόπτωχου ταμείου για τους κακόμοιρους τους Έλληνες. Απεναντίας θα δεχτούμε μια ληστρική επιδρομή με
απεχθείς όρους... Και πρώτα πρώτα θα καταφέρουν να βάλουν χέρι σε ότι μέχρι τώρα δεν μπορούσαν.. Τον εθνικό μας πλούτο. Ορυκτό, θαλάσσιο... Υποθαλάσσιο...

Όχι δεν είναι άλλο ένα εξωπραγματικό σενάριο με εξωγήινους.. Ούτε και θεωρία συνωμοσίας κατά της ελλαδίτσας [εσχάτως, όποιες ορθές φωνές πάνε να ακουστούν εντάσσονται αυτομάτως και εντελώς ΤΥΧΑΙΑ στις προαναφερθείσες κατηγορίες...]

Η έγκυρη και σοβαρή καθημερινή αναφέρει σήμερα 18/03/2010:

Άδεια σε βρετανική εταιρεία για εξόρυξη χρυσού στην Ελλάδα
Η εταιρεία European Goldfields αναμένει να λάβει αδειοδότηση μέσα στο 2010.

Η εταιρεία European Goldfields, που διαθέτει απόθεμα 10 εκατομμυρίων ουγγιών χρυσού, περιμένει ότι θα λάβει άδειες για όλα τα σχέδιά της για το 2010, μεταξύ αυτών και ένα πρόγραμμα εξόρυξης χρυσού στην Ελλάδα, έπειτα από χρόνια καθυστερήσεων.

Η εταιρεία σκοπεύει να ξοδέψει 15 εκατομμύρια δολάρια στην έρευνα προκειμένου φέτος να αυξήσει το απόθεμα χρυσού της, δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Τιμ Μόργκαν-Γουάιν σε συνέντευξή του στο Ρόιτερ.

Μέχρι το τέλος του μήνα, η European Goldfields αναμένεται να ανακοινώσει τη χρηματοδότηση ενός προγράμματος στη Ρουμανία και του προγράμματος Ολυμπιάς στην Ελλάδα, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Η εταιρεία έλαβε στο τέλος του προηγούμενου χρόνου προέγκριση για ένα πρόγραμμα εξόρυξης στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα, περισσότερο από τρία χρόνια έπειτα από την πρώτη αίτηση που είχε υποβάλει, και σκοπεύει να υποβάλλει την τελική περιβαλλοντική μελέτη μέχρι το τέλος Μαΐου.

Σύμφωνα με τον Μόργκαν-Γουάιν τα δημοσιονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα ίσως να επιταχύνουν τη διαδικασία αδειοδότησης του προγράμματος εξόρυξης. «Η Ελλάδα πρέπει να μειώσει τα έξοδά της και να δημιουργήσει ΑΕΠ και γι' αυτό το λόγο προσπαθεί να προωθήσει και να διευκολύνει προγράμματα προκειμένου να βοηθήσει αυτή την εξέλιξη. Η επιθυμία της να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη είναι ακόμα μεγαλύτερη».

Η European Goldfields μπορεί να δημιουργήσει 1.000 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και να φέρει μεγάλα ποσά επενδύσεων στο διάστημα των 20 ετών που θα διαρκέσει αυτό το πρόγραμμα, συνέχισε ο Μόργκαν-Γουάιν.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένα από τα σενάρια συνωμοσιολογίας που είχα διαβάσει, ανέφερε χονδρικά πως υπάρχει ένα σχέδιο σύμφωνα με το οποίο χρηματίζονται οι κακοδιαχειριστές των χωρών, τα κράτη παραπαίουν οικονομικά, υπερδανείζονται και λίγο πριν την απειλή χρεωκοπίας, έρχονται οι βαλτοί παγκόσμιοι οργανισμοί [Διεθνές νομισματικό ταμείο, Παγκόσμια τράπεζα] ως λυτρωτες να σώσουν την χώρα, βάζοντας χέρι στους υπερπολίτιμους πόρους της. Λαϊκά μιλώντας, μας βιάζουν αγρίως και κανονικότατα. Το άρθρο της Kαθημερινής έρχεται να δικαιώσει τις υποψίες αυτές...

Κάποιες ερωτήσεις [ όπως: μόνο οι ξένοι γνωρίζουν ότι έχουμε χρυσό και εμείς τι κάνουμε τότε, και γιατί πρέπει μια πολυεθνική να αναλάβει την εξόρυξη και όχι το κράτος, ξεπληρώνοντας έτσι τα χρέη και όχι φορολογώντας τους πολίτες...] είναι εύλογο να τεθούν, όμως οι αληθινές απαντήσεις θλίψη προκαλούν, πόνο και τρέλα...

Η συνέχεια θα είναι σκληρή και ζοφερή.. Αλλά εμείς πάλι κάποια τσόντα θα βλέπουμε και θα ξεχνιόμαστε.......................... Κρίμα ρε Έλληνες... Κρίμα..!

2 comments:

 1. Αγαπητέ φίλε, δεδομένης της -κατά την γνώμη μου- σκόπιμα πολυσυζητημένης επαπειλούμενης πτώχευσης της χώρας, θίγεις ένα καίριο και αρκετά επίκαιρο θέμα. Αυτό του φυσικού πλούτου της χώρας, και της ορθής διαχείρισης του.

  Όσμιο, κόκκινος υδράργυρος, ουράνιο και μαγγάνιο είναι μερικά από τα ακριβότερα και σπανιότερα μεταλλεύματα που διαθέτει το υπέδαφος της χώρας μας. Αν συνυπολογίσουμε και τα «συμβατικά» μεταλλεύματα (χρυσός, ρουμπίνια βωξίτης χρώμιο αλλά και αρκετό πετρέλαιο) έχουμε φυσικούς πόρους των οποίων η αποτίμηση είναι αρκετά τρις δολαρίων, ικανά να δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας και να θρέψουν πολλές γενεές Ελλήνων.

  Όλα αυτά φυσικά είναι εντοπισμένα και χαρτογραφημένα με την μέθοδο της τηλεπισκόπησης και τους δορυφόρους του προγράμματος Landsat της Αμερικάνικης διαστημικής υπηρεσίας και είναι γνωστά στους «μεγαλοκαρχαρίες» των πολυεθνικών. Επειδή όπως πολύ σωστά επισημαίνεις δεν υπήρξε ούτε υπάρχει η ανάλογη πολιτική βούληση για ορθή κρατική εκμετάλλευση όλων αυτών των εθνικών πόρων, μέρα με την ημέρα η ευλογία θα μετατρέπεται σε κατάρα με την μορφή διεκδικήσεων και αμφισβήτησης των εδαφών μας, η χώρα θα φτωχαίνει και εμείς θα παρατηρούμε αυτούς που θα αυξάνουν τα κέρδη τους εκλιπαρώντας ταυτόχρονα για κάποια πρόσληψη στα -δικά μας -μεταλλεία τους.

  Την καλημέρα μου.

  ΥΓ
  Περισσότερα για το θέμα μπορείς να βρεις σε παλαιότερο τεύχος (αν δεν απατώμαι 5-6 μήνες πριν)
  του περιοδικού «ΝΕΜΕΣΙΣ».

  ReplyDelete
 2. έτσι όπως τα κάναμε καλά να πάθουμε :(

  ReplyDelete