"ειδήσεις, ταξίδια, Ελλάδα, νησιά, μυστήριο, ιστορία, διακοπές, παραλίες" @ Θεούλης: Μια ΑΣΥΔΟΤΗ Ελλάδα στις ΦΛΟΓΕΣ

Dec 7, 2008

Μια ΑΣΥΔΟΤΗ Ελλάδα στις ΦΛΟΓΕΣ


Δεν γουστάρω να πέφτει νεκρός ένας 15χρονος από σφαίρα Αστυνομικού.
Δεν γουστάρω να υπάρχουν συμμορίες ανηλίκων που να κυκλοφορούν με πέτρες, λοστούς και άγριες διαθέσεις.
Δεν γουστάρω την ΑΝΑΡΧΙΑ. Σιχαίνομαι την παράλογη Αστυνομοκρατία.





Γεννήθηκα σε ένα κράτος που δεν συμβιβάστηκε ποτέ με την αστυνομία και δεν συμφώνησε ποτέ τι είδους αστυνομία θέλει να φτιάξει. Ποια είναι η αστυνομία που μας αξίζει;
Μεγάλωσα με το να μην γουστάρω τους μπάτσους. Τους βλέπω και αισθάνομαι αυτομάτως ένοχος. Έχω τον νού μου πάντοτε να μην τους πετύχω στον δρόμο μου. Και αν τους δω, κρύβομαι και αμύνομαι, λες και είμαι ο χειρότερος καταζητούμενος.
Σε μια χώρα που δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις αστυνομικές διώξεις του παρελθόντος λόγω πολιτικών πεποιθήσεων, δεν κατάφερε να συμβιβαστεί με τους χαφιέδες και την αστυνομοκρατία της χούντας, οι πλειονότητα των Ελλήνων έχουμε σοβαρό πρόβλημα με την αστυνομία. Μάθαμε να μην τους γουστάρουμε. Είναι οι εχθροί μας. Είτε είμαστε καθόλα νόμιμοι, είτε είμαστε παράνομοι.
Και δεν καταφέραμε να ξεπεράσουμε ποτέ τον Εμφύλιο Πόλεμο που ξεκίνησε πριν από 64 περίπου χρόνια. Ακόμα και σήμερα είμαστε Αριστεροί και δεξιοί. Προοδευτικοί, προδότες, συντηρητικοί, φασίστες κλπ κλπ. Και είμαστε απλά γελοίοι.. Γουστάρουμε πολύ στην χώρα αυτή τις ταμπέλες. Γουστάρουμε να κάνουμε πράξη το διαίρει και βασίλευε. Ντροπιάζουμε την Ελλάδα που πάντα φταίει, ντροπιάζουμε τους εαυτούς μας που δεν φταίμε ποτέ.



Αυτή η χώρα έχει γνωστούς αγνώστους. Τι ηλίθιος ειρωνικός χαρακτηρισμός. Μειώνει την νοημοσύνη μας. Γνωστοί άγνωστοι που ποτέ δεν πιάστηκαν, που πάντοτε κατέστρεφαν με μανία. Που ζημιώνουν και ταλαιπωρούν χιλιάδες συμπολίτες μας. Που προσβάλλουν και ζημιώνουν όλους μας, που καλούμαστε να πληρώσουμε τα σπασμένα. Που κάποιοι από μας νομιμοποιούμε τους Γνωστούς - Αγνώστους. Τους κάνουμε ήρωες.

Τόσα χρόνια κάποιες γειτονιές της Αθήνας είναι γκέτο της Αναρχίας. "Και η αστυνομία τι κάνει λοιπόν", φωνάζουν κάποιοι πολίτες; Τι θέλουμε τελικά να κάνει η Ελληνική αστυνομία; Τι πρέπει να κάνουμε εμείς οι πολίτες; Και υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας που σπεύδουν να υπερασπιστούν όσους τα σπάνε και τα καίνε. Τι είδους κράτος θέλουμε τελικά;

Δεν γουστάρω να ακούω σενάρια συνωμοσίας ότι κάποιοι από τους γνωστούς αγνώστους είναι κρατικοί / παρακρατικοί, και ότι όλο αυτό το πανηγυράκι στήνεται ως προσπάθεια αποπροσανατολισμού.

Δεν γουστάρω 15χρονα παλικαράκια να δολοφονούνται. Δεν γουστάρω 15χρονα παλικαράκια να μην διασκεδάζουν, να μην ερωτεύονται, να μην κάνουν έρωτα και αντ' αυτού να βρίσκονται με άγριες διαθέσεις, στο λάθος σημείο, με λάθος προθέσεις, σε ένα ξεφτιλισμένο παιχνίδι...

Φταίνε οι μπάτσοι; Φταίνε! Φταίει η κυβέρνηση που 5 χρόνια δεν έχει αντιμετωπίσει / επιλύσει τέτοιου είδους φαινόμενα; Φταίει! Φταίει η αντιπολίτευση συνολικά για τον τρόπο που αντιδρά και επιχειρηματολογεί; Φταίει! Φταίνε όσοι βρέθηκαν στο λάθος σημείο, την λάθος στιγμή; Φταίνε!

Φταίμε όλοι εμείς; ΦΤΑΙΜΕ!!!



Ντρέπομαι και αηδιάζω συνολικά, για μια ακόμα φορά με αυτή την χώρα Με όλους εμάς. Με τον εαυτό μου που είμαι Έλληνας. Ασύδοτος, υποκριτής, ανελεύθερα δημοκράτης, προοδευτικά ανεπαρκής, συντηρητικά διεφθαρμένος. ΓΕΛΟΙΟΣ!

Στην πυρά λοιπόν, ας τα κάψουμε όλα και ας αυτοπυρποληθούμε! Ας βγούμε στους δρόμους να απολαύσουμε όλα αυτά που μας αξίζουν.

8 comments:

  1. τα είπες όλα και τα είπες σωστά. δεν έχω τίποτα να προσθέσω, μόνο ότι προσυπογράφω μία μία λέξη χωριστά

    ReplyDelete
  2. Ειναι απιστευτο... ουτε ενα ιχνος ανθρωπιας δε μας εχει μεινει...

    Ζουμε σ'ενα ασυδοτο κρατος, απροσωπο. αστυνομοκρατικο και... τρομοκρατικο...

    Εγω προσωπικα, το σιχαθηκα..

    ReplyDelete
  3. Δυστυχώς φαίνεται να πυροβόλησε στην ψύχρα ο τύπος.
    Ούτε καν στο σημείο συμπλοκής με το περιπολικό όπως είχε αρχικά καταθέσει αλλά 100 μέτρα μακριά όπου μάλλον πέτυχε κατά τύχη το νεαρό.
    Από την άλλη έχουμε τη γνωστή αηδία τους ψευτοαναρχικούς.
    Όλα τα μαμόθρεφτα συνήθως βολεμένα παιδιά βουλευτών-στρατιωτικών-αστυνομικών μας το παίζουν αντιεξουσιαστές και χρησιμοποιούνται από διαφόρους χώρους για διαφόρους λόγους.
    Καιρός να απαλλαγούμε από όλους αυτούς. Εκτός αν δεν θέλουν κάποιοι..
    Ακόμα και αν πυροβόλησε καταλάθος ο αστυνομικός πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά αλλά και την επόμενη φορά να συλλάβουν όλα αυτά τα σκουπίδια που καίνε και ρημάζουν τα πάντα.
    Τι έχουν προσφέρει δεκαετίες τώρα οι Αναρχικοί-κουκουλοφόροι;
    Κουκούλες φορούσαν στην κατοχή οι συνεργάτες των Ναζί.
    Έχουμε αυτό που μας αξίζει από το '21 έως σήμερα.

    ReplyDelete
  4. Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με όλα όσα τόσο σωστά διατύπωσες. Μία μικρή διαφοροποίηση και ίσως μία ακόμη επιβεβαίωση –δυστυχώς μέσα από ένα δυσάρεστο και τραγικό γεγονός- για την αποτυχία της Ελληνικής κοινωνίας. Δεν νομίζω όμως ότι όλα αυτά σχετίζονται με τον εμφύλιο και μόνο. Περισσότερο για την ελλειμματική μας παιδεία και την συγκεχυμένη άποψη των περισσοτέρων περί Δημοκρατίας πρόκειται.

    Υπάρχει αλήθεια ορθά σκεπτόμενος άνθρωπος που πιστεύει ότι στα μυαλά των σημερινών 15χρονων υπάρχουν δεξιοί και αριστεροί; Αν ναι, το πιο πιθανόν είναι να μην έχουν κουβεντιάσει ποτέ με άτομα αυτής της ηλικίας. Μακριά από πολιτικές διαφοροποιήσεις, το μόνο που επικρατεί ως άποψη σε αυτή την ηλικία είναι η πάλη του δικαίου και του αδίκου. Και εδώ έρχεται το ερώτημα. Τι έχουμε αποδεχθεί ως κοινωνία σαν δίκαιο και άδικο; Και ακόμη πιο πέρα. Πόσο υπερασπιζόμαστε και τηρούμε το δίκαιο έναντι του αδίκου; Μεγάλη κουβέντα φίλε μου.

    Βιώνοντας λοιπόν αυτή την πάλη ο κάθε έφηβος, προσπαθεί να την ερμηνεύσει και να την εκφράσει με την στάση του, στην οικογένεια, το σχολείο και την μικρή του κοινωνία.

    Αυτό που δεν μπορώ εγώ να δεχθώ είναι η θέση των εφήβων – που έτσι κι αλλιώς λόγω βιολογικής εξέλιξης «βράζει το αίμα τους» - ανάμεσα σε οδοφράγματα και αντιμαχόμενες ομάδες συνειδητοποιημένων ή μη, αντί εξουσιαστών και αναρχικών και εκπαιδευμένους ή μη άνδρες των δυνάμεων καταστολής.

    Μία κοινωνία που δεν έχει καταφέρει να μετατρέψει την δυναμική και την ορμή των νέων της σε θετική ενέργεια και πρόοδο, είναι αποτυχημένη και καταδικασμένη να θρηνεί θύματα και να δημιουργεί θύτες.

    ΘΛΙΨΗ και ΑΗΔΙΑ

    ReplyDelete
  5. Tovene, τα συναισθήματα που έχουν προκληθεί σε όλους μας είναι απερίγραπτα. Πραγματικά δεν γνωρίζω ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο. Ποιος χάνει το δίκιο και τι θα καταφέρουμε τελικά.
    Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι δεν γουστάρω για χώρα μου την Ελλάδα των 3 τελευταίων ημερών.


    Because of you, απλά ξεχνάμε όλοι μας ή μας μάθανε να το ξεχνάμε ότι σε τελική ανάλυση όλοι εμείς είμαστε το κράτος..! Οπότε είμαστε όλοι μας απρόσωποι, ασύδοτοι, σταρχιδιστές και φαρισαίοι. Στις εκλογές, όταν είμαστε λαμόγια, όταν βάζουμε μέσον, όταν όλοι μας κάνουμε μικροαπατεωνιές, όταν αδιαφορούμε.. Κάθε μία από τις 365 ημέρες! Συγχαρητήρια στους Έλληνες και στο κράτος μας! Μπράβο μας!

    ReplyDelete
  6. Λάκωνα, ελλείψει τρομοκρατικών / αντιεξουσιαστικών οργανώσεων [17 Νοέμβρη, Επαναστατικός Λαικός Αγώνας κλπ] οι "γνωστοί άγνωστοι" αναλαμβάνουν να υπερκαλύψουν το κενό, και με το παραπάνω. Φυσικά είναι τυχαίο που η αστυνομία και οι αρχές αδυνατούν να συλλάβουν και να ξεσκεπάσουν είτε τους μεν [τους πραγματικούς με την πάσα αλήθεια] είτε τους δε...

    Αλλά ποιος ο λόγος; Μια χαρά δεν είναι η αναρχία; Τόσα χρόνια δεν γουστάρουμε ο κάθε Έλληνας - άρας να κάνει ότι του καυ@@σει; "Δημοκρατία" δεν έχουμε;;
    Όπως είπες ότι μας αξίζει έχουμε, ότι μας αξίζει συμβαίνει..

    Δυστυχώς

    ReplyDelete
  7. Τι να πω ρε συ Χ..? Μόνο θλίψη και αηδία που ξεχυλίζουν και κάνουν χείμαρρο με απρόβλεπτες επιπτώσεις..

    ReplyDelete
  8. @X_MAN Και όμως ο απο μηχανής Θεός έχει δίκιο.
    Ο εμφύλιος υπάρχει ακόμα σε όλους αυτούς. Ίσως όχι Χ εναντίον κομμουνιστών αλλά οι νεαροί που νομίζουν οτι είναι προοδευτικοί και επαναστάτες και απο την άλλη οι τύποι που νομίζουν πως είναι καλοί χριστιανοί και πατριώτες.
    Και σκοτώνονται μεταξύ τους.
    Και οι πραγματικά ελέυθερα σκεπτόμενοι άνθρωποι να μην μπορούμε να αντιδράσουμε.
    Και η εξουσία απο το '21 εως σήμερα μας κατακλέβει εκμεταλλευόμενη αυτό το κλίμα.
    ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ!

    ReplyDelete