"ειδήσεις, ταξίδια, Ελλάδα, νησιά, μυστήριο, ιστορία, διακοπές, παραλίες" @ Θεούλης: Στην Ορκωμοσία του επόμενου Έλληνα Πρωθυπουργού...

Jan 20, 2009

Στην Ορκωμοσία του επόμενου Έλληνα Πρωθυπουργού...



Κάποτε εδώ στο Ελλάντα, λέγαμε πως ότι συμβαίνει στο Αμέρικα έρχεται σε εμάς 50 χρόνια μετά... Κοινώς ήμασταν καθυστερημένοι κατά 50 ολόκληρα έτη στην αντίστοιχη κλίμακα μέτρησης..[?]
Τα χρόνια πέρασαν, οι καιροί άλλαξαν... Πλέον στην Ελλάδα έρχεται σχεδόν αμέσως οτιδήποτε κι αν συμβαίνει στην Αμερική... Βλέπε για παράδειγμα την οικονομική κρίση.... Με το που ξέσπασε στο Αμέρικα, πριν προλάβεις να πεις κύμινο και σε χρόνο ΝτεΤε είχε ήδη φτάσει και στον τόπο μας... Πως θα μπορούσε άλλωστε διαφορετικά..; Όταν οι Αμερικανοί και λοιποί ιθαγενείς κατουρούσαν πάνω τους κρεμμασμένοι ανάποδα στα δέντρα, εμείς είχαμε παρθενώνες, Δελφούς, Βεργίνα.. μπλα μπλα μπλα...

Και για να μην μακρηγορώ, αφού κάθισα και παρακολούθησα στην τηλεόραση μέρος της τελετής για την ορκωμοσία του Προέδρου Ομπάμα, δηλώνω πεπεισμένος αλλά και περήφανος ότι η Ελλάδα μας θα τα καταφέρει για ακόμη μια φορά σε αυτή την πρόκληση και θα σταθεί στο ύψος της. Μπορούμε κι εμείς.. Μπορεί να μην είμαστε μαύροι, μα μπορούμε!! Και μάλιστα καλύτερα..



Ελάτε να αποδείξουμε πανηγυρικά πως η Ελλαδίτσα μας θα συνεχίσει να είναι από έξω Μπέλα - Μπέλα και από μέσα Κατσιβέλα..
Βλέποντας χρόνια μπροστά, ο Από Μηχανής Θεός προδιαγράφει το άμεσο μέλλον της χώρας. Βρισκόμαστε ένα χρόνο μετά, στις αρχές του 2010. Μόλις έχουν γίνει πρόωρες εκλογές λόγω αδυναμίας εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και νικητής είναι το ΠΑΣΟΚ και ο ηγέτης του ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου....!!!!!!!!!

                           

Η πλειονότητα του Ελληνισμού υποδέχεται με ενθουσιασμό τα χαρμόσυνα νέα και γλεντοκοπά μέρα και νύχτα στις πλατείες. Στην αντιπέρα όχθη ο ηττημένος Κωστάκης αναγνωρίζει την παταγώδη ήττα του και την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια προς το Βατοπέδιον, αφότου φυσικά ο Εφραίμ έχει φροντίσει να ευθυγραμμίσει τις διατάξεις σχετικά με το Άβατον προκειμένου να εισέλθουν άνευ προβλημάτων η Νατάσα, τα δίδυμα, ο Ρουσόπουλος και η Μάρα..
Και επειδή όπως προείπαμε η Ελλάς για κανένα λόγο δεν υστερεί έναντι τωνΗΠΑ, αποφασίστηκε πάραυτα και δια βοής να θεσπιστεί υπέρλαμπρη τελετή Ορκωμοσίας του νέου Έλληνα Πρωθυπουργού αλά Ομπάμα..



Το νέο διαπέρασε την χώρα και ξεπέρασε τα σύνορα.. Κόσμος αμέτρητος άρχισε να συρρέει προς την Ηρώδου Αττικού, κάνοντας τους υπευθύνους να λάβουν έκτακτα μέτρα. και φυσικά έκτακτες επιχορηγήσεις... Στο εξής το Προεδρικό Μέγαρο γίνεται η επίσημη έδρα του λαοπρόβλητου Πρωθυπουργού μας. Δεν τον χωράει άλλωστε το μικρό και τιποτένιο μέγαρο Μαξίμου.. Ούτε πολύ χλιδή έχει, ούτε κήπους για τελετές και πανηγύρια, ούτε τίποτε... Άσε που σκυλοβρωμάει σουβλάκια από την περίοδο Καραμανλή.. Μπλιαξ...!

                               

Μέσα σε μόλις 2 εικοσιτετράωρα ο κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ τα έχει όλα έτοιμα για την τελετή ενθρόνισης... εεεε... ορκωμοσίας του Γιωργάκη.Το προεδρικό μέγαρο βάφτηκε ροζ με γαλάζιες λεπτομέρειες, συμβολίζοντας την ελπίδα και το όραμα για την νέα εποχή.. Πράσινο δεν χρειάστηκε να μπει. Υπάρχει άπλετο στα γύρω φυτά!
Έλαβε ο καθείς την θέση του λοιπόν και μαζί με τα 4 εκατομμύρια Έλληνες και μετανάστες που συγκεντρώθηκαν ξεκινάει η φιέστα!
Την αρχή κάνει ο Θύμιος Καρακατσάνης.. Με δάκρυα στα μάτια ευχαριστεί τον θεό που έπλασε την λεβεντογέννα Κρήτη και τόσα χρόνια ψηφίζει δαγκωτό ΠΑΣΟΚ, ενώ καταριέται το ΥΠΕΧΩΔΕ που δεν αξιώθηκε ακόμα να συνδέσει σιδηροδρομικά την Κρήτη με την ηπειρωτική χώρα, ματαιώνοντας έτσι τα σχέδια του Γιωργάκη να σκάσει μύτη με τρενάκι σε τούτη την φιέστα...
Εν συνεχεία το μικρόφωνο δίνεται στην Μαρία Φαραντούρη, η οποία σε progressive house ντουέτο με την Τζούλια Αλεξανδράτου μας βοηθούν να θαυμάσουμε την ιστορική συνέχεια του ΠΑΣΟΚ, από το χθες, στο σήμερα, στο πολλά υποσχόμενο αύριο.. Άλλωστε η Σακίρα και η Μπιγιονσέ στην αντίστοιχη τελετή του Ομπάμα καλύτερες ήταν...;;;
Με το κοινό να αποθεώνει το σουξέ της νέας εποχής που μόλις άκουσε, την σκυτάλη πέρνουν οι Άκης Τσοχατζόπουλος, Σάκης Μπουλάς και Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ.. Διαβάζουν αυτοσχέδια στιχάκια αφιερωμένα στην συγκινητική αντίσταση των Ελλήνων και την παράλληλη άρνησή τους να υποταχθούν και να προσκυνήσουν τους Πέρσες, τους Τούρκους, την κακιά Δεξιά και τα Mc Donalds.

                         

Και αφού έχουν παρελάσει από την σκηνή ήδη η Βάνα Μπάρμπα, ο Σταμάτης Γαρδέλης, η Τέτα Ντούζου, τα παινεμένα μέλη του Ερωτοδικείου, η Πίτσα Παπαδοπούλου με την επιτυχία "Γκρέμιστα", Ο Γιάννης Βασιλείου με το "Καμπριολέ", η Βέρα Λάμπρου, ο Βας Βας και ώς μεγάλη ατραξιόν οι συμφιλιωμένες Δήμητρα Λιάνη & Αναστασία Αθίνη-Τσούνη... Ξαφνικά τα φώτα σβήνουν... Ακούγονται στίχοι από αμερικάνικο hip-hop...
Το κοινό μαγεύεται από την μελωδία και το σόου.. Ξεπροβάλλουν οι Σταβέντο σε σούπερ συνεργασία με την Στέλλα Κονιτοπούλου και τους αδελφούς Κατσάμπα........ Η κομματάρα λέγεται "Μάσα μου" ... και πάνω που ο ρυθμός απογειώνεται τα φώτα πέφτουν στο παλικάρι με τα υπέροχα ραπ φωνητικά σε άπταιστα αμερικάνικα.. Δεν είναι άλλος από τον Γιωργάκη Παπανδρέου, με μάγκικη μακριά βερμούδα, στραβοφορεμένο καπέλο, ξυρισμένο μουστάκι και 3 τόνους πιο μαυρισμένος.... Στις γιγαντοοθόνες εναλλάσσονται στιγμιότυπα του νεοεκλεγέντα Έλληνα πρωθυπουργού να δίνει νέο ήθος στην πολιτική, της Βάσως Παπανδρέου να φαίνεται ότι κλείνει το μάτι στον Ηγέτη του ΠΑΣΟΚ άσχετα αν της έχει μείνει σε αυτή την κατάσταση μόνιμα, και φυσικά της Μαργαρίτας Παπανδρέου να παθαίνει απανωτά εγκεφαλικά και να βρίζει στα Βουλγάρικα...

                            

Οι Έλληνες σύσσωμοι ένιωσαν τέτοια συγκίνηση και ένταση από τον δεδομένο αέρα της αλλαγής, που έσπευσαν να σπάσουν 3,456 βιτρίνες σε Ελλάδα και εξωτερικό, να πυρπολήσουν 14, 098 επιχειρήσεις, κάδους, καταστήματα, σπίτια, δάση, υπέθρια WC και γάτες εκδηλώνοντας έμπρακτα τα δημοκρατικά τους συναισθήματα και μονοπωλώντας επί μακρόν το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ. Πλέον δεν θα σιχτιρίζουμε το Ευρώ για την ακρίβεια και την ευρύτερη κατάντια μας.. Μετά από όσα προαναφέρθησαν μας πέταξαν έξω από την ΟΝΕ, γεγονός τόσης ιστορικής βαρύτητας που αντικαταστάθηκε και αυτός ο Εθνικός μας Ύμνος με ένα άσμα της Γλυκερίας από τα 80´s που στο ρεφραίν λέει "Γιατί τα Πεντοχίλιαρα δεν είναι πετσετάκιαααααα....;;;"

....Συνεχίζεται μελλοντικά, με το απίθανο σενάριο να επανεκλεγεί η Συμμορία των 12.... εεεεε... σόρυ, η Νέα Δημοκρατία εννοούσα...

7 comments:

  1. χαχαχαχα, πολύ καλό.

    ReplyDelete
  2. στο τέλος νόμιζα θα πεταχτεί κάποιος από μηχανής θεός να πληρώσει όλη αυτή την σεμνή τελετή

    ReplyDelete
  3. Χαχαχαχα!!!
    Θα κάνω μία δήλωση και μία διαπίστωση.

    Αν είναι να ζήσω όλο αυτό το "glamorous" θα ψηφίσω δαγκωτό Γιωργάκη κι ας το κόψω μετά από την ρίζα (για το χέρι μιλάμε).

    Φίλε βάστα γερά. Τα πρώτα καλά σημάδια από την απεξάρτηση της νικοτίνης φάνηκαν.

    Περιμένω την συνέχεια των Ocean 12αλλά θα ήθελα και την version(Πασοκ+Σύριζα), εκεί να δείς μεγαλεία.

    Καλά το πάς. Σιδερένιος.

    ReplyDelete
  4. Έχεις μεγάλη φαντασία ... (?)

    ReplyDelete
  5. Γειά σου ρε Mahler!!! Σου λέω το φαντάστηκα απευθείας στο μυαλό μου την ώρα που έβλεπα Ομπάμα και απλά δεν έπαιζε να μην το γράψω.. Χαχα, χαίρομαι που σ'άρεσε!

    Tovene, οι από μηχανής θεοί πέραν του ότι μόνο πληρώνουν την νύφη, τον παπά καθώς και τα σπασμένα, αποφεύγουν τις φιέστες... Απλά συχνάζουν σε καμιά επίδαυρο.. άααντε στο τσακίρ κέφι και στο Ηρώδειο!

    Φίλε Χ... όπως τα λες είναι..χαχαχαχα.... Παράπλευρες απώλειες και στερητικά σύνδρομα!
    Έχουν να δουν ακόμα τα μάτια σου... χεχεχε
    Να'σαι καλά!


    Trouli... και τα μυαλά στα κάγκελα...!


    ΣΣ: Εννοείται πως η σατυρική διάθεση που διέπει το κείμενο ουδεμία πρόθεση έχει να μειώσει ή να απαξιώσει το κόμμα του ΠΑΣΟΚ, τον Πρόεδρό του, τα στελέχη, τους ψηφοφόρους ή οποιοδήποτε από τα ονόματα που αναφέρονται.

    Το κείμενο γράφτηκε στα πλαίσια της ελευθερίας της έκφρασης και του λόγου και η σημείωση/διευκρίνιση γίνεται στα πλαίσια της αποφυγής κατάχρησης αυτού του δικαιώματος και ενάντια σε κάθε ασυδοσία.

    ReplyDelete
  6. σε ένα μόνο θα σταθώ. αδελφοί κατσάμπα! τους έχω δει και λάιβ! χαχα!

    ReplyDelete
  7. Λαιβ????? Κατσάμπα???????? b|a|s|n\i/a ?????????????????

    χαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχαχαχαχαχαα....

    Ινκρεΐμπλε!!!

    ReplyDelete